De fleste ligahold har trupperne på plads til den kommende sæson, og derfor følger der her en analyse af, hvordan FHK står overfor de modstandere, som de skal måle sig med i næste sæson.

FHK skal ikke stile efter at måle sig mod slutspilsholdene, selvom man på dagen måske kan drille enkelte hold. Ikke i den absolutte top, hvor vi taler Skjern, GOG, Aalborg og BSV, men på niveauet lige under kan der være chancer, hvis alt går FHKs vej.

Træningskampe er én ting, og noget andet er, når der er point på spil. I de seneste sæsoner har FHK flere gange være matchet af ligahold, og der er der blevet spillet lige op med eksempelvis SønderjyskE og vundet kampe mod KIF Kolding og Mors-Thy. Det er hold på det niveau, som FHK skal sammenligne sig med.

Lemvig har forstærket sig

Der hvor alarmklokkerne ringer for FHK er, når Lemvig-Thyborøn, som FHK meget gerne vil holde under sig, går ud og henter spillere fra Århus. Ganske vist spillere, der ikke er faste på holdet, men som er udmærkede håndboldspillere. Helt konkret drejer det sig om Jonas Langerhuus og den norske stregspiller Kristian Rammel. Langerhuus har tidligere været regnet som et stort talent, men skader har gjort, at han ikke helt har haft den karriereudvikling, som han var spået.

Efter et par sæsoner i schweizisk håndbold vendte Langerhuus i sommeren 2018 retur til Danmark, men her havde han svært ved at tilkæmpe sig fast spilletid i Århus. Norske Rammel har haft svært ved at få spilletid grundet landsmanden Besard Hakaj, men når Århus har haft interesse i en spiller, og med deres sportslige ambitioner om slutspil, er Langerhuus og Rammel ikke uefne spillere og for en klub som Lemvig lyder det på papiret som udmærkede forstærkninger.

Til gengæld ser målmandsposten ikke prangende ud i Lemvig. De mister rutinerede Jesper Sørensen og får til gengæld Ronnie Nicolaisen fra Mors-Thy. Det er ikke en klar opgradering og Sørensen har tidligere vist evnen til at slå til når det gælder

En anden markant profil, som Lemvig mister er Jonas Gade. Det er noget af en kulturbærer og målfarlig skytte, som vestjyderne mister. 149 mål lavede Gade for Lemvig i sæsonen, og det erstatter man ikke bare lige ved at knipse.

Hvad kan Nordsjælland?

Nordsjælland har skiftet et hav af spillere ud, og ikke mindst har de mistet cheftræner Ian Marko Fog, som har en stor del af skylden for den succes, som de grønblussede har haft.

Væk er første keeper Mike Jensen, væk er topscorer Johan Meklenborg, væk er streg- og forsvarsprofilen Dan Beck-Hansen og væk er træfsikre Lasse Uth.

De er erstattet af unge uprøvede kræfter, som man ikke ved hvad kan på liganiveau og derfor er Nordsjælland spået en bundplacering i ligaen til næste sæson. Det er et hold, som man skeler meget til i FHK og som man som minimum vil måle sig med i sæsonen.

Nordsjælland har hentet en hulens masse unge spillere ind, som har det til fælles, at de spiller eller har spillet på ungdomslandshold, men spørgsmålet er om de kan løfte opgaven, når ligastatussen skal sikres.

Mors-Thy ser forstærket ud

Det ligner et Mors-Thy i en opgraderet version til næste sæson, men derfor er det stadig et hold, som FHK skal stile hen mod at måle sig med. Kulturbæreren Asbjørn Madsen er fortid, men han erstattes af talentfulde Emil Bergholt.

Det er ikke en spiller, som har spillet kontinuerligt på liganiveau, men det er en dygtig streg, der formentlig er en profil i ligaen og dermed ser det ud som en forstærkning i forhold til Asbjørn Madsen.

Ind er også kommet Jonas Gade. Han var en af de helt store profiler på Lemvigs mandskab, og han giver Mors-Thy endnu et stærkt trumfkort på højre back, hvor de i forvejen har Marcus Dahlin. Det er endnu en ikke uvæsentlig forstærkning.

Resten af til- og afgangene i Mors-Thy er hip som hap, og der er status quo i forhold til den afsluttede sæson. Dermed ligner det, at Mors-Thy kommer i en forstærket udgave.

Ulf Sivertssons KIF Kolding

KIF Kolding måtte ud i playoff-kampe om at sikre sig overlevelse i ligaen. Efter et kaos af en sæson med fyring af Lars Frederiksen, og opgraderingen af assistenttræner Lars Rasmussen lykkedes det i sidste ende at slå TM Tønder over tre opgør og sikre sig en ny sæson i ligaen.

Forinden havde KIF Kolding sikret sig tre nye spillere i form af Benjamin Pedersen, Chris Jørgensen og Troels Jørgensen. Siden er Árni Bragi Eyjólfsson blevet føjet til listen over spillere, som skifter til Kolding og Ulf Sivertsson er blevet præsenteret som ny cheftræner.

Umiddelbart ligner Kolding derfor et mandskab, som er forstærket, men det er ikke sådan, at det skriger langt væk væk af, at de skal i slutspillet. Koldings vigtigste markspiller, Kasper Irming, har valgt at indstille karrieren og det samme er tilfældet med den bundrutinerede stregspiller Cyril Viudes.

Udover tilgangene af nye spillere har Kolding en ekstra faktor at føje til deres spil. Svenske Mattias Thynell har været ude med en skade og var ikke med i den afsluttende del af sæsonen, og med ham klar begynder det at lysne op i Koldings bagkæde.

Det er dog langt fra givet, at Kolding kommer med i slutspillet, og selvom Kolding nok må påtage sig en favoritværdighed overfor FHK, som situationen er pt, så er det ikke et mandskab, som fredericianerne skal være skræmte over at møde.

FHK skal kæmpe for at undgå direkte nedrykning

Der er flere hold, som FHK kan slå på dagen udover de hold, som er nævnt her. Det er dog også mandskaber, der i de fleste tilfælde formentlig vil trække sig sejrrigt ud mod Jesper Houmarks tropper.

Derfor må det mest realistiske scenerie for FHK være, at man skal indstille sig på at kæmpe om overlevelse i landets bedste række, hvor målet helt klart er at undgå den direkte nedrykning.

Skal missionen lykkes, hvilket også er realistisk, kræver det at slå til i nøglekampene mod Nordsjælland og Lemvig, der formentlig er de to mandskaber, som FHK kommer til at slås med i bunden af rækken.

http://jyskserviceaps.dk/