Hvert år uddeler Kolding Kommune en eller flere arkitekturpriser til byggerier, der er bygget inden for det sidste år. Det kan både være en nybygget privat bolig, et erhvervsbyggeri, en offentlig bygning eller et hus, der er blevet smukt renoveret.

– Vi håber på et bredt felt med meget forskelligartede byggerier. Det behøver ikke være et traditionelt byggeri, men kunne også være et shelter ude i landskabet eller et anlæg som fx en rundkørsel. Mulighederne er mange og man skal ikke holde sig tilbage med lidt skæve forslag, fortæller arkitekt Mette Holm Pedersen fra By- og Udviklingsforvaltningen.

Sidste år blev Vonsild Have Kvarteret, Bramdrupdam Bofællesskaber og den samlede renoverings- og bevaringsindsats i Christiansfeld præmieret. Kolding HF & VUC blev ’Borgernes Favorit’.

Sådan deltager du

Hvis du vil indstille et byggeri til Kolding Kommunes arkitekturpris, skal du sende en mail til byogudvikling@kolding.dk senest den 31. maj. Skriv ’Prisbelønning 2016’ i emnefeltet. I mailen skriver du adressen på dit forslag og giver en begrundelse for din indstilling. Vedlæg gerne et foto. Alle forslag indgår i valget af emner, der bliver forelagt bedømmelsesudvalget. Bemærk at dit forslag skal være færdiggjort mellem 1. maj 2015 og 30. april 2016.

Du kan også sende dit forslag med post til By- og Udviklingsforvaltningen, Nytorv 11, 6000 Kolding – mærk kuverten ’Prisbelønning 2016’.

Hvert år uddeler Kolding Kommune en eller flere arkitekturpriser på Arkitekturens Dag inden for kategorierne:

• Boligbyggeri
• Erhvervsbyggeri
• Byggeri til offentlige formål
• Nytænkning i anlæg og byggeri
• Bygnings- og byforbedring
• Bebyggelse i landskab