Hør mere om udfordringer i den finansielle sektor, når Jan Kondrup holder foredrag i Middelfartsalen torsdag d. 10. oktober.   


Skandalerne om kriminelles brug af banker til hvidvask og skatteunddragelse, samt mangelfuld investeringsrådgivning, har svækket den finansielle sektors omdømme og gjort sektoren til skydeskive for politikere, presse og offentlighed. Men det er langt fra de eneste udfordringer, sektoren står overfor.

De historisk lave og negative renter presser pengeinstitutterne på deres indtjening, hvilket på sigt kan påvirke vilkårene for både privat- og erhvervskunder. Og så er der hele spørgsmålet om, hvordan finanssektoren kan og skal bidrage til den grønne omstilling.

Tillid og samfundsansvar

Der er med andre ord nok at tage fat på, når Lillebælt Folkeuniversitetet helt ekstraordinært har fået brancheforeningen Lokale Pengeinstitutters direktør gennem snart 25 år, Jan Kondrup, til at fortælle om sit syn på udviklingen i sektoren.

Jan Kondrup er en erfaren foredragsholder med et indgående kendskab til den finansielle sektor. Hans tese er, at pengeinstitutvirksomhed i bund og grund bygger på kundernes tillid, og at sektoren må udvise samfundsansvar ved at sætte handling bag ordene. Men kender vi ham ret, har han sikkert også en holdning til, at pengeinstitutterne ikke skal detailreguleres ”sønder og sammen”, for der skal også være plads til at træffe de logiske og fornuftige valg i kreditgivningen, i stedet for kun at henholde sig til regneark og strikse regler.

Kom og hør mere om udfordringer i den finansielle sektor torsdag den 10. oktober kl. 19.00 i Middelfartssalen på KulturØen.

Aftenen er arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet. Billetter koster 80 kr. og kan købes på bibliotekerne i Fredericia og Middelfart eller som mobil/print-selv-billet på fu-lillebaelt.dk. Yderligere oplysninger fås hos:
Lissi Hygum Lind –
lissi.lind@fredericia.dk – tlf. 7210 6831
Kamilla Uttrup –
kamilla.uttrup@middelfart.dk – tlf. 88885219

https://www.fredericiateater.dk/poe/