Hvid januar, hvad er nu det for noget? Fredericia AVISEN har besøgt apoteket i Fredericia Sundhedshus, hvor Tine Klingsten gør os klogere på det.

Man forbinder december med hvid, når man taler om hvid jul, men hos apoteket har man lavet hvid januar.

“Vi har overstået alle julefrokoster, og fået lidt mere alkohol end sundhedsstyrelsen anbefaler. Tidligere anbefalede man maks 14 genstande for kvinder og 21 for mænd. Nu er det henholdsvis syv og 14 på en hel uge,” siger Tine Klingsten og slår fast:

“Det betyder ikke, at man må drikke alt på en gang. Det er maks fem pr. aften, da alkohol er frygtelig skadeligt for kroppen og det giver en masse kræft. Det giver øget mulighed for brystkræft blandt kvinder, og også øget mulighed for kræft i leveren og endetarmen. Så der er gode grunde til at begrænse alkoholindtaget,” siger hun og fortsætter:

“Mange vil sikkert tabe sig i januar, og i den forbindelse indeholder alkohol næring. Hvis man nedsætter det, så indtager man mindre kalorier og vil tabe sig.”

Må man så slet ikke drikke alkohol?

“Jo, det må man, men alting med måde. Det er maks fem genstande pr. gang man drikker, og jo mindre du drikker, jo bedre stillet er du i forhold til sygdomme. Vi har sloganet “sammen om sundhed”, og vi vil have folk lever længere. Hvis man gør det vi siger, så ville vi helt undgå folk skulle bruge apoteket,” siger Tine og slutter:

“Der er risikogrupper med gravide skal undgå alkohol , og unge skal holde sig på fem genstande pr. gang de drikker og i det hele taget skal de undgå alkohol.”

Læs mere om hvid januar her.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour

Skriv et svar