Italien er stadig danskernes favoritdestination, når ferietypen hedder kør selv. På andenpladsen kommer Frankrig, mens Tyskland snupper tredjepladsen.

Kør selv-ferien er stadig en populær ferieform for især børnefamilierne. Og når danskerne i disse uger sætter sig bag rattet for at køre sydpå, er GPS’en i de fleste tilfælde indstillet på kort fra Italien, Frankrig eller Tyskland. Det viser tal fra FDM travel, som hvert år sender mere end 50.000 rejsende afsted på kør selv-ferie.

Over hver tredje tur går til støvlelandet (35 %). Dermed indtager Italien igen i år pladsen som danskernes favorit destination på kør selv-ferien.

”Danskerne har en lang tradition for at være vilde med Italien. Det gælder smagsoplevelser med mad og vine, men også kulturen og vejret passer godt ind i danskernes feriepræferencer. Og så er køreafstanden fra Danmark til Italien rimelig. Det gør det oplagt, når børnefamilierne skal afsted. Endelig byder Italien ofte på godt vejr,” siger adm. direktør i FDM travel, Anders Iversen.

Hos FDM travel oplever man, at kør selv-ferien bliver stadig mere populær. For bilen er et fantastisk værktøj til at udforske og opleve. Når Italien igen i år er danskernes kør selv-favorit, skyldes det, at særligt områder som landets største sø, Gardasøen, Toscana og kystbyerne ved Adriaterhavet trækker. Alle områder, der har det til fælles, at de har noget for hele familien af både kultur og natur, og at det er nemt at køre til andre områder i bil for at få flere oplevelser med hjem.

På andenpladsen over favoritdestinationer ligger Frankrig efterfulgt af Tyskland. Tyskland er over de seneste år blevet mere end blot et transitland, og flere vælger at holde hele ferien hos vores store nabo mod syd.

”I modsætning til at flyve på ferie starter oplevelserne allerede, når man kører hjemmefra, så på mange måder får man endnu mere ud af ferien ved at tage bilen. Kør selv-ferien er en fantastisk måde at opfylde behovene for alle i familien. Vi kan i år se, at flere vælger at besøge langt flere steder og lande i løbet af en ferie end tidligere. Bilen giver netop den frihed og fleksibilitet til, at man kan bo mange forskellige steder og blande oplevelserne, så hele familien får sine ønsker opfyldt. Man er ikke bundet af at være et bestemt sted, fordi man hele tiden bare kan tage bilen og køre ud på nye oplevelser,” siger Anders Iversen.

Hvis rejsen bliver kombineret med fly og billeje, kommer især Spanien ind og blander sig i topstriden, men også England, Skotland og Irland er nye højdespringere.