Selv om der er gang i byggeriet i Trekantsområdet, så vil branchen opleve en opbremsning den 1.-4. marts. Her løber BYGGERI ’16 nemlig af stablen i Fredericia, hvor det forventes, at omkring 30.000 håndværkere og øvrige bygge-fagfolk vil valfarte til Skandinaviens vigtigste fagmesse inden for byggevarer. Det betyder, at landsdelen vil være støvsuget for håndværkere – men heldigvis kun for nogle dage.

Byggebranchen fik en solid mavepuster i 2009, da finanskrisen var værst, men nu er optimismen tilbage. Alene sidste år kom der 7.100 flere beskæftigede inden for byggeri, og forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden, viser en rundspørge blandt cirka 350 fagfolk i byggebranchen foretaget af Brancheforeningen Dansk Byggecentre.

Den spirende optimisme oplever man også på BYGGERI ’16, som melder om fuldt hus, når Skandinaviens vigtigste fagmesse inden for byggevarer åbner den 1. marts. Det betyder samtidig, at Trekantsområdet for nogle dage vil være støvsuget for håndværkere.

”På landsplan er det traditionelt hver fjerde håndværker, som lægger vejen forbi BYGGERI-messen. I år forventer vi i omegnen af 30.000 besøgende og havde allerede i november de godt 300 udstillerstande booket, heraf en række leverandører og producenter af byggematerialer, værktøj og udstyr i Trekantsområdet. Så der er fuldt hus i MESSE C, når vi samler flere tusinde håndværkere og fagfolk fra hele branchen til fire travle dage i marts,” siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, som fortsætter:

”På BYGGERI-messen får de besøgende mulighed for at se og afprøve de nyeste og mest innovative løsninger og produkter, så de kan vurdere, hvad produkterne kan bidrage med i fremtidige projekter. I år oplever vi et øget fokus på byggematerialer og løsninger med energi og miljømæssige egenskaber, som udover at understøtte bæredygtigt byggeri, også sikrer besparelser på varme- og elforbruget for husejeren. Så fremtiden flytter med BYGGERI’ 16 ind i MESSE C,” siger Palle Thomsen.

Om BYGGERI ’16 

BYGGERI’ 16 afholdes 1. – 4. marts 2016 i MESSE C, Fredericia for 17. gang og er åbent dagligt fra kl. 9.30 – 17.00. BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer. Fri adgang for fagfolk mod registrering.