Vinterferien står for døren, og for mange danskere er det ensbetydende med en skiferie. Men en stor del af de danske skiturister risikerer at ende med en stor regning, hvis uheldet er ude.

Der er langt større risiko for at komme til skade på en skiferie end en almindelig ferie, men alligevel vælger hver femte danske skiturist at tage afsted uden en rejseforsikring, viser en rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Men hvis uheldet er ude, og man ikke har en forsikring, kan regningen hurtigt løbe op i rigtig mange penge – som man vel at mærke selv skal kunne lægge ud for. For ofte involverer et uheld på et skisportssted nemlig behandling på et privathospital og store omkostninger til transport.  

– Vi kan se, at en del danskere tror, det blå sygesikringskort fungerer som en forsikring på skiferien, men det er langt fra altid tilfældet. For det dækker kun samme behandling, som borgerne i det land, man er i, og der er behandling på privathospitaler og hjemtransport eksempelvis ikke inkluderet, siger leder af Alarmcentralen i Gouda Rejseforsikring, Pia Nygaard, og peger samtidig på, at op mod hver femte anmeldte skiskade kræver hjemtransport, der kan løbe op i rigtig mange penge.

Udover rejseforsikringen er det en god idé at sætte sig grundigt ind i sine forsikringer, inden man tager afsted, da eksempelvis indboforsikringen også kan blive meget vigtig, hvis uheldet er ude på skiferien.

– Din indbo- og ansvarsforsikring hjælper dig ikke kun, hvis du mister din bagage eller får stjålet dine ski, den dækker også eventuelle omkostninger, der kan opstå, hvis du kommer til at støde ind andre på løjpen, siger Pia Nygaard.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.