Mandag blev det offentliggjort, at Jonas Dal stopper i FC Fredericia med øjeblikkelig virkning, da AC Horsens har indfriet en klausul i Dals kontrakt. Flere oplagte bud på en afløser spøger i kulissen.

Ud af det blå kom en melding, som ikke var forventet. Forberedelserne til sæsonen 2020/21 er i den sidste fase inden turneringen starter d. 13. september på hjemmebane mod Kolding og det lå bestemt ikke i kortene, at der skulle skiftes ud på trænerposten i FC Fredericia.

Tilbage i februar forlængede Jonas Dal aftalen med FC Fredericia så den var gældende frem til sommeren 2021, men i den kontrakt var der en klausul, som AC Horsens har udnyttet. De skulle ud at finde en afløser for Bo Henriksen, der havde meddelt, at han stopper i klubben næste sommer. Nu har Horsens i stedet valgt at afskedige Henriksen allerede nu og hyre Dal, da muligheden bød sig.

Det efterlader en problematik for FC Fredericia. Det er naturligt at have et kartotek over muligheder i tilfælde af forskellige scenarier, men det var formentlig ikke noget, som man var forberedt på at hive frem med kort tid til sæsonstart.

I stedet var de sidste transferkabaler formentlig igang med at blive lagt. Her er det velkendt, at FC Fredericia jagter en højre back og også gerne vil have en fuldblodsangriber som supplement til Steven Enna, men nu justeres fokus formentlig.

En ny træner vil formentlig have noget at skulle have sagt i den forbindelse og det nærliggende ville være at få træneren på plads før, at man begynder at hente flere nye spillere.

https://www.vinmedmere.dk/

Men hvem skal den nye træner så være, er det helt store spørgsmål? 

Ledig på markedet er det helt åbentlyse bud, Johnny Mølby, der senest har stået i spidsen for Vendsyssel, hvor han blev fyret efter sidste sæson. Allerede, da Jonas Dal blev ansat i FC Fredericia for omkring to år siden, spøgte Mølby i kulissen. 

Nu kommer Mølbys navn atter i spil. I sidste sæson præsterede Vendsyssel ikke det forventede som nedrykker fra Superligaen, men i den situation, som FC Fredericia er i, er det et meget oplagt bud. Johnny Mølby bor i Fredericia, og er flittig gæst på Monjasa Park.

Det, der taler imod Johnny Mølby, er at han formentlig er i den dyre ende lønmæssigt og FC-direktør Stig Pedersen har udtalt, at den nye træner skal matche den spillestil, som Jonas Dal har praktiseret. Det er ikke just, hvad Mølby var kendt for i Vendsyssel, hvor offensiven ikke ligefrem var sprudledende og potent med blot 35 mål i 33 opgør i sidste sæson.

En joker i det her spil er en gammel kending af FC Fredericia, nemlig Morten Dahm Kjærgaard. Morten forlod stillingen som assistenttræner i FC Fredericia, i vinters, da han fik chancen for at blive cheftræner i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad. 

Aarhus Fremad var snublende tæt på at rykke op i 1. division, men i sidste ende løb FC Helsingør med den enlige oprykningsplads. I det halve års tid Morten har haft i Aarhus-klubben har han vist, at han sagtens kan begå sig som cheftræner.

Morten Dahm Kjærgaard kender FC Fredericia ud og ind, og klubben ved hvad han står for. Spørgsmålet er dels om Morten selv vil retur til FC Fredericia allerede nu og så er det store spørgsmål: Er Morten klar til at stå i spidsen for et hold, der endte som nummer tre i 1. division?

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Den helt store kanin, som kan hives op ad hatten er Lars Olsen, der senest har stået i spidsen for Esbjerg, hvor han blev fyret grundet manglende tillid fra spillertruppen, men som træner vil det være en stor kapacitet at hente til FC Fredericia.

Efter den manglende redningsmission med Esbjerg har Lars Olsen formentlig blod på tanden for at vise, hvad han kan som træner efter i en del år at have været færøsk landstræner, hvor han levede et liv udenfor det store rampelys.

Som træner har 61-årig Olsen tidligere ført Randers op i Superligaen og vundet pokalturneringen, og det medførte titlen som årets træner i 2006, men ud fra et økonomisk perspektiv virker Lars Olsen udenfor FC Fredericias rækkevidde.

Foreløbigt varetages FC Fredericas træning af assistenttræner Thomas Ransborg og målmandstræner, Magic, men med kort tid til sæsonstart, skal FC Fredericia ud at reagere hurtigt oven på den pludselige afgang af Jonas Dal.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer