Ud af det blå kom der tirsdag middag en tilgang, som ingen havde set komme, og troede var realistisk. Hvis det er sådan FC Fredericias samarbejde med FC Midtjylland bliver, bliver der løftet på hatten.

Manjrekar James. En spiller FC Fredericia nogensinde ville være i nærheden af at kunne sikre sig, hvis det ikke var for FC Midtjylland-samarbejdet. James har tidligere blandt andet tidligere prøvetrænet i RCD Mallorca, og gjort sig så bemærket hos den ungarske Budapest-klub Vasas SC, at FC Midtjylland har givet ham en fire-årig aftale.

Det vidner om en kvalitet og tiltro fra midtjydernes side. De vil dog lade ham falde til i Danmark. Både kulturelt, men også taktisk med forståelsen og har derfor ladet James blive udlejet til FC Fredericia. Ellers ville han formentlig havne på den midtjyske bænk uden umiddelbar udsigt til kontinuerlig spilletid. Det vil han formentlig komme til at få i Fredericia, og derfor er det en win-win situation for begge parter.

Denne skribent har været kritisk omkring samarbejdet med FC Midtjylland, da “outputtet” af aftalen er usikkert. Meget har tydet på, at det var unge spillere, som skulle sendes i FC Fredericias retning. Og når der er tale om unge spillere, er der ikke tale om de bedste, da de bedste naturligvis får chancen på Superliga-mandskabet.

Når aftalen nu giver sådan et afkast i form af en canadisk landsholdsspiller på 24 år, er sagen en helt anden. Man kan dog ikke forvente, at alle de midtjyske spillere, der sendes til FC Fredericia, er af samme kvalitet på papiret, men i første omgang må man lette på hatten over afkastet af samarbejdet.

Spændende bliver det de kommende uger at følge, hvem FC Midtjylland og FC Fredericia ellers finder ud af skal på græs i det fredericianske for at få mere spilletid på højt niveau.

-PVA-

https://danbolig.dk/butik/fredericia