Fredericia har en fantastisk natur, voldene omkranser fæstningen og der er masser af liv i over og under vandet. Nu kan man med nye infotavler se, hvad det er for fisk og fugle, man kan spotte i voldområdet.

Ved voldgraven er der nu kommet tre formidlingsskilte ved de tre udkigssteder. Her kan du se, hvilke fugle der typisk pryder vandspejlet. Du kan også se, hvilke fisk der gemmer sig under vandoverfladen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Volden er en del af Naturpark Lillebælt, så vi vælger at komme ud med den information vi kan. Det er Voldmesteren, der er den udfarende kraft bagved projektet. Det er sammenligneligt med det kommunikationskoncept, vi har i forhold til naturparken. Det er den samme type skilte, som vi sætter op alle de steder, hvor vi kan komme af sted med det. Vi prøver at formidle den natur, vi færdes i til dagligt og den natur der er tilgængelig for en almindelig fredericianer eller for den sagsskyld turismen”, siger Christian Bro formand for miljø og teknik.

Man må fiske i voldgravene, men det kræver et særligt fiskekort, som man kan købe på Fredericia Bibliotek. Fiskeriet i voldgraven administreres af Fredericia Sportsfiskerforening. Alle fangster skal som udgangspunkt nænsomt genudsættes.

Lad os prøve at udspecificere, hvad for nogle fiskeoplevelser man kan få i voldanlægget.

Hvis man ikke har erfaring med at fiske og gerne vil prøve at fange nogle ferskvandsfisk, så er skaller et godt sted at starte. Skallen er ofte godt repræsenteret. Den er byttefisk for gedden og aborren. Skallen spiser næsten alt, orm, meldej og majs. Den kan fanges på primitiv grej og er en god fiskestarter.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Aborre og gedde er mosen og søens konger og derfor skal man, når man fisker dem, imitere de mindre fisk i valget af madding. Gedden er glubsk og når den åbner sit store gab, spiser den det hele. Gedden kan også godt snuppe aborren. Aborren er glad for en spinner og små blink, den kan også hoppe på en regnorm. Gedden tager alt, her kan man også bruge større blink, wobler og levende agn.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Voldgravens søer er meget forskellige. I bassiner med klart vand trives rovfiskene, og i bassiner med mudret vand, kan du fange fredfisk på majs og melklister. Brasen, karper, suder, kræver lidt mere erfaring og tålmodighed, men de der.

Brug og pas på vores smukke natur.

Du kan læse mere om kommunens syv fiskesteder på
https://www.visitlillebaelt.dk/midd…/fiskesoeer-i-fredericia

For alle steder gælder, at voksne er udstyret med et gyldigt fiskekort.
Læs mere om regler for fiskeri i ferskvand og saltvand her: https://www.fiskepleje.dk/vandloeb/fiskeriregulering.aspx

http://bit.ly/sofielindelecture