FC Fredericia spiller på fredag i Sydbank Pokalen mod Silkeborg. Hidtil har Jonas Dal givet reserverne chancen, men vil han gøre det samme denne gang eller vil han gå all-in på avancement? Det er det store spørgsmål.

Der venter en gentagelse fra pokalsemifinalen i 2017-/18-sæsonen. FC Fredericia tabte med 0-1 til Silkeborg, men situationen er en anden den her gang.

FC Fredericia har kontinuerligt over længere tid præsteret på et højt niveau i NordicBet Ligaen, og ikke kun præsteret i den enkelte kamp, som det var tilfældet i forbindelse med pokaleventyret tilbage i 2017/18.

Dengang var fokus også udelukkende på pokalturneringen, og det er den ikke i år for FC Fredericia, hvor Jonas Dal har benyttet sig af reservespillerne kombineret med flere spillere fra den faste startformation.

Spørgsmålet er om Dal prioriterer anderledes mod Silkeborg. Kampen spilles i en uge, hvor FC Fredericia har fået udsat deres NordicBet Liga-kamp og derfor vil det give god mening at holde de fleste spillere i ilden. På den anden side er det også godt at holde reserverne skarpe, og der skal Jonas Dal gøre sig en overvejelse om, hvad han helst vil.

Gulderodden for reserverne har hidtil været, at de kunne se frem til 90 minutter i benene i pokalturneringen, men sportsligt set vil det også gavne FC Fredericia at gå videre i pokalturneringen. Chancen for det er klart størst, hvis det er det stærkest mulige hold, der spiller.

To spillere, der med stor sikkerhed kommer til at spille fredag, er Jacob Buus og Christian Ege Nielsen. De har begge pådraget sig karantæne i NordicBet Ligaen, og der vil derfor komme til at gå 23 dage fra den seneste kamp i Kolding og frem til den næste kamp, hvor de er spilleberettigede i NordicBet Ligaen.

For spillere som specielt Henry Uzo og Martin Mikkelsen, der er spillere lige i periferien af startopstillingen, er det en kamp, hvor de vil skulle forsøge at spille sig på holdet, men spørgsmålet er om de får chancen eller om Jonas Dal vægter det videre avancement højst.

Silkeborg er et hold, som er til at tale med, og hvis FC Fredericia skulle trække et Superliga-hold, hvor chancen skal være der for at gå videre, kunne modstanderen ikke være bedre.

Silkeborg er distanceret totalt i bunden af Superligaen, hvor de blot står noteret for tre point efter 12 kampe og derfor står FC Fredericia med gode kort på hånden – især hvis Jonas Dal vælger at stille med de samme spillere, som han plejer.

https://kanalbyen.dk/