Julen prøver det bedste den kan at få os danskere i julestemning, men det kniber ofte med at kickstarte højtiden i november. En af de helt store lyspunkter og håb for at det igen skal blive jul, er altid de to store julekalender satsninger fra DR og TV2, i år vælger TV2 igen en nysatsning og lokale Hadi Ka-koush er at finde som den alvidende nisse Skir.

Der er sket meget siden Hadi Ka-Koush var lokal raptalent og drømte om at erobre hitlisterne med engelsksproget rap. Nu er han uddannet skuespiller, får roller som den folkekære Skir i årets julekalender, krimiserier, film og har skabt universet om Adam og Noa med sin kammerat Joel Hyrland.

Adam og Noah når ud til millioner af folk på Youtube

“Det er dejligt at vende tilbage til en karakter som Skir, jeg kan god lide at spille ham. Det er den alvidende, og ham der har alt viden om nisseverdenen. Det er altid fedt at være det, det går meget i tråd med Adam og Noah”, siger Hadi.

En julekalender som Tinka og Kongespillet kræver en meget komprimeret og massiv indspilningsperiode. Det er optaget på fire måneder med arbejde hver dag, så det er mange timer der ligger bag sådan en produktion i 24 afsnit.

“Det er lidt et maraton, man har været igennem med en masse mennesker og så se det igen og gøre det igen, men med mindre usikkerhed. Første gang man har en karakter er man mere usikker og tager en masse valg, men de er taget på forhånd, da man kender det på forhånd og så krydrer man det med noget nyt”, siger Hadi om at være tilbage på julekalendersættet efter succesen fra Tinkas Juleeventyr fra 2017.

“Det er lidt underligt at indspille en julekalender, vi havde optagelser i slut april hvor der var 16 graders varme. Jeg stod 12 timer i solen udenfor, iført nissetøj, så man tror det er december. Man står der i hvad der svarer til tre dyner, jeg hadede mit liv den dag, men alle vi skuespillere får noget sjovt ud af det. Alle på produktionen var hvide, men de formåede at få den brune mand solbrændt”, griner Hadi.

Det er ikke så tit, at Hadi ser og følger med i det han laver, der kan være travlhed eller karakterspillet har været småt, så han har spolet frem for at give sig selv efterkritik. Det er dog noget andet med Tinka og Kongespillet, den følger han fast med i.

“Jeg synes min rolle er lykkedes godt, jeg ser det med andre øjne både fordi jeg er skuespiller og er en del af produktionen, men det er blevet fedt og så er det spændende med den nye sæson, kongespillet og det at Tinka skal kæmpe for at få tronen”, siger Hadi.

Fremtiden giver rige muligheder for at støde på Brejningdrengen der brugte Fredericia som springbræt, udover julekalenderen så laver Hadi et kanalhop og toner ud på DR1 i foråret med noget som ikke er offentliggjort endnu. “Jeg er taknemmelig for at kunne vise lidt forskellige farver fra paletten, så det ikke er det samme hele tiden. Men vi er i gang med at øve på tour til februar, hvor vi skal på landevejen med Adam og Noah, det kan i godt glæde jer til”, siger Hadi.

Hadi fortæller at han håber publikum kan se at deres to karakterer Adam og Noah har udviklet sig siden sidst. “Vi prøver hele tiden på at arbejde med dynamikken mellem dem og ser på hvordan vi kan gøre det mere underholdende. Jeg er faktisk på vej i studiet nu, så jeg kan godt love at der kommer et par sange i showet, måske tre”, siger Hadi.

I år holder Hadi jul på Filippinerne, det bliver ren afslapning inden 2020 kalder.

Www.eventc.dk
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anniezette Hansen
9 måneder siden

Hej Skir du er bare så pæn og perfekt symmetrisk og så flot med en brun nisse for engangs skyld og godt skuespil. Mvh. A.H.