Det store flotte restaurationslokale i Købmagergade 56b er blevet ledig efter Perhaps måtte dreje nøglen om. I flere omgange er det ikke lykkedes at drive en eksklusiv vin- og tapasbar på lokationen, men hvad skal der ske nu?

Det er altid spændende, når der er tomme lokaler og specielt når det er af en kaliber og størrelse, som der er tale om i Købmagergade 56 b. Der var store planer for Domus Axel på tegnebrættet, men med både lukningen af Best Burger og Perhaps knager dele af fundamentet.

Onsdag den. 5. november 2014 slog man dørene op for en restaurant sjældent set så flot på vores kanter, hvor mange så noget i Fredericia, som man normalt ser i London, New York og Milano. Det var Robert Edmonds som fyldte lokalet ud med god mad og vin. Specielt brasseriet og det store vinrum var noget. der skilte sig ud. Det holdte desværre ikke så længe, William & Co måtte kaste håndklædet i ringen i april 2015, hvor efter erhvervsmanden Bent Jensen investerede i at holde den fantastiske lokation i live indtil nogle passionerede kokke havde mod på at overtage.

perhaps
Lækker tapasmenu fra det tidligere Perhaps

I juni 2016 var de to kokke fundet – et makkerpar bestående af Mads Tâkker og Thomas Schmidt indtog lokalerne og kørte vin- og tapasrestauranten videre. Der blev pudset på konceptet, men igen viste det sig at være en svær opgave; at få gæster ned i den ende af byen. Muligheden for udeservering var håbløs, hvilket gjorde det svært på varme dage at skabe udendørs liv inde i en ellers smuk betonkonstruktion, men også huslejen gjorde, at der skulle mange gæster ind før, det kunne løbe rundt.

Desværre måtte Perhaps dreje nøglen om efter to års forsøg på at drive en super flot restaurant på et vanskeligt sted. Nu er inventaret solgt og tilbage står et stort lokale, som efterkommer mange rygter fordi hvad der skal være i lokalet nu?

Udeserveringen ved Best Burgers. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Lokalet ved siden af har afprøvet en lang række burgerbarer, sidst var det Best Burgers som næsten lukkede, før de åbnede. Deres inventar og borde til udeservering står stadig urørt. Udeserveringen er her med udsigt til ned og opkørsel fra parkeringskælderen.

Rygterne svirer i Fæstningsbyen og som kulturredaktør vil jeg, da gerne kaste mine ønsker ud i universet.

Udvid H&M – slå hul i væggen og lav flere afdelinger af butikken, måske et par in-stores. Med placeringen af køkkenet i bunden mod parkeringskælderen kunne man lave en cafe eller kaffe- eller isbar i butikken.

Elektronikbutik – vi mangler en elektronikbutik, nu kan der ikke være flere forhindringer med kvadratmeter og der er mulighed for parkering i kælderen.

Restaurant/natklub – jeg har altid syntes, at lokalet havde et internationalt snit under Wiliams & Co og Perhaps, lokalet indbyder næsten til, at en vinyl DJ eller musiker tager over fra køkkenet, når mørket falder på.

Jeg kan ikke selv udfylde lokalerne, men hvad ville I gerne have i Domus Axel.

Indtil de to lokaler bliver udfyldte, så florerer rygterne som en ægte “Hollywood-historie”, måske er der hædrekronede mennesker fra byens historie i gang med store tanker.

Fredericia AVISEN ville gerne have haft en kommentar fra bygningens indehaver, Mogens Ussing, men denne ønsker ikke at medvirke. Men bygningen kan lejes via Ejendomsmægler N.H. Billund.

https://www.facebook.com/menyfredericia/