Fredericia AVISEN besøgte i dag Fredericia Bazar, og blev inspireret til at se hvad man kan få for hundrede kroner. Bazaren er på vej til at lukke, hvis der ikke findes en ny ejer og der er 20 procent på alle varer.

Der er ikke fyldt på alle hylderne, men det er nemt nok at finde inspiration i Bazaren, jeg er er en af dem der er ked af at den lukker fordi jeg elsker at gå på opdagelse sådanne steder

Billede fra da Bazaren var fyldt helt op. Foto: Niels Sell, Fredericia AVISEN

Jeg går på udkig, og har fået lyst til falafel, som er min fortrukne vegatarspise. Normalt kan man i velassorterede supermarkeder finde det i pulverform, og nogle gange i dagligvarebutikker, når de har specialvare. Men hos Fredericia Bazar bliver jeg helt forvirret over det store udvalg.

Fredericia Bazar
Stort udvalg af Falafel. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg finder en variant som hedder Falafel Mix fra Boustan, den koster kun 12,95 kroner for to breve med 100 gram i hver. Dem køber smider jeg to af i kurven og overvejer kraftigt at vende tilbage efter flere. De er supernemme at lave pulveret, og skal opløses i koldt vand og så plejer jeg at lade det stå i køleskabet lidt inden jeg ruller dejen på en ske og frittere dem i gryde med olie.

Fredericia Bazar
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er også et stort udvalg af olier hos Fredericia Bazar, jeg er løbet tør og skal bruge noget olie til at friture stege mine falafler. Iksir olivenolie var den med den mest spændende etiket. Jeg er ikke selv feinschmecker nok til at kunne smage forskel på olie så en liter olivenolie til 19,95 kroner kom også i kurven.

Fredericia Bazar
Cenkci Tursu jalapeno 650 gram. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg elsker jalapenos, de er nærmest blevet en fast del af mine måltider, selv til dansk bøf med kartofler smider jeg gerne et par stykker ved siden af. Normalt køber jeg mindre glas i Føtex eller Fakta, her kan man få et stort glas til samme pris. Der er 650 gram til kun 17,95 kroner.

Fredericia Bazar
Tomatpure i stor dåse. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der er flere hylder med tomater i alle afskygninger. Jeg bruger ofte tomatpure i min madlavning, og her ser jeg et godt tilbud i en spændende stor metaldåse. 720 gram til kun 7,95 kroner. Når de er testet, skal jeg tilbage efter flere her også.

Fredericia Bazar
Halal vegatar suppe. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg studser nogle gange over sjove varer, når jeg er i denne slags bazarer, her faldt jeg over en grøntsagssuppe med påskriften halal. Det er som udgangspunkt en god indikator for noget, som jeg både synes er sjovt, og jeg får lyst til at udforske. Fire breve suppe til kun 19.95 kroner, den hopper næsten selv ned i kurven.

Fredericia Bazar
På vej rundt med kurven. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Til sidst falder jeg over de arabiske brød, den perfekte indpakning til falafel. Jeg plejer at købe dem i bazaren i Danmarksgade, så her kommer de automatisk med, for mig er der intet nyt i det.

Jeg ville købe for 100 kroner, det var målet, men da jeg når op til kassen siger kasseapparatet 107,64 kroner, men der var jo 20 procent i rabat. Det vil sige, at jeg kun kom af med 89,70, jeg ville give manden ved kassen 100 kroner alligevel, men det ville han ikke tage imod. I stedet fik jeg to poser gratis, og den sørgelige nyhed, at Fredericia Bazar lukker 1. Januar.

Efter jeg kom hjem og tænkte over priserne, går turen tilbage til Fredericia Bazar inden de lukker, for at fylde skabene op.

https://goo.gl/MSbg7k