Mit umiddelbare svar er: tag det første skridt – for, hvis der er noget du gerne vil tættere på og har allerede har gjort dig tankerne om det, så gør det!

Et nyt år står klar på rampen, og jeg kender en del mennesker som i denne anledning gerne vil godt fra start. Flere vil gøre mere af noget, såsom spise mere sundt, være mere aktiv, praktisere mere yoga, gå flere ture eller dele mere tid med mennesker de holder af. 

Først og fremmest, hvis der skal være mere af noget, er der nødt til at være mindre af andet. 

I 2019 har jeg været personlig mentor for en del mennesker i både privat og professionelt relaterede forløb.

Gennem interviews og snakke er liv blevet kortlagt. Når livet tegnes som et billede repræsenterende fortid, fremtid, årsager og handlinger synes overblikket nemmere og episoder i livet bliver mere tydelige. Ligeledes opstår sprækkerne, som kan lede til forandring, fordi gennem spørgsmål og neutral lytning kan erkendelse og til- og fravalg komme til syne. 

Er der mon noget som DU gerne vil ændre i dit nye år? 

Et sprit nyt og friskt år venter – ligeledes gør muligheden for at skabe de mindre eller større forandringer du har drømt om. Set med andre briller, er det jo også `bare´ livet som fortsætter. Vi beslutter selv narrativet, vi lever videre!

Jeg starter personligt mit år med at rydde op. Herefter tager jeg i kloster for en tid. Et ophold med overskriften: EFTERTANKE. Det bliver min måde at komme godt fra start; en tid jeg mest af alt vil bruge på stilhed, yoga og meditation. 

Ser jeg med yogaøjne tilbage på 2019, er noget af det jeg har hæftet mig særligt ved, menneskers snak om yoga, quick fixes og ‘rigtig eller forkert’ i denne kontekst. 

Aller mest tænker jeg. at ingen kender det rigtige svar for andre! 

Men, der har været en tendens til, at noget er berettet om som mere rigtig yoga end andet. Min holdning er; find selv det som gavner dig og gør dig glad. 

Jeg har masser af vidunderlige kolleger både i fitness centre, på skoler, i studier eller hjemme på stuegulvet, som alle gør hvad de formår som undervisere. 

Jeg er blevet fortalt at 25% af danmarks voksne befolkning er på yogamåtten. Det er mange mennesker. Ligeledes tilbyder flere og flere yogaundervisning – så det passer vel meget godt. Lad os tro på at de rette finder hinanden. 

Det som i min optik gør den store forskel er, at vi praktiserer yoga som får os til at føle os godt tilpas – og at vi praktiserer for vores egen skyld. Der vil altid blive ved med at være meget at lære, både for din underviser og for dig. 

Yoga er en livslang praksis, vi må møde med ydmyghed og eftertænksomhed. Derfor, find det som er rigtigt for dig og find det sted som inviterer dig til, at du kommer nærmere dig eller måske nærmere noget. 

Quick Fix – ja, self. findes de. Bare det at trække vejret dybt, ændrer din tilstand nu og her. Du kan selvfølgelig ikke ændre hele verden gennem een lille handling, men fortsætter du, ændrer du noget. Aller mest, skab små ændringer for din skyld og nyd energien i egen handling. 

Vi kan dvale ved fortidige oplevelser og nogle gange virker sindet sådan, men der vil altid være sprækker hvor nye fortællinger kan gøres tykkere, vokse og være en håndsrækning til at få os videre. Vi kan være og blive i smerten, men vi kan også flytte os fra den. Ikke nødvendigvis let, især ikke efter lang tids fokus, men det kan lade sig at gøre.

Alt dette og meget mere, kan bringe dig tættere på DIG – blot efter at have læst ovenstående, har du måske mærket dine egne holdinger til samme? De er dine og bragte dig om ikke andet, tættere på dig😉 Uanset, er du lige nu tættere på 2020 –  må dette blive dit bedste år nogensinde. 

Kh Tina 

tinablomstergren.dk 

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer