FC Fredericia kom tirsdag middag hjem fra træningslejren i Belek. Mål blev der ikke scoret mange af, men til gengæld var der god defensiv struktur over holdet.

Ti dage i Tyrkiet. Det skulle gerne give FC Fredericia optimale betingelser forud for den historiske forårssæson, som kan vente Jonas Dals mandskab. Foruden en masse træning, så stod der to træningskampe på menuen.

Den første blev spillet mod Hobro og var ikke helt prangende for FC Fredericia. Hobro pakkede sig dybt ned i banen og havde nærmest parkeret bussen foran mål. Betondefensiven havde fredericianerne svært ved at nedbryde, og kun ved enkelte tilfælde blev der sendt skud mod mål.

https://www.vinmedmere.dk/

Flere gange har kunnet man ønske, som det har været tilfældet i andre kampe, at der bare bliver høvlet til bolden fra distancen i stedet for at bolden skal trilles helt ind over mållinjen. Det kan være med til at åbne et defensivt orienteret hold som Hobro, og så taber man i hvert fald ikke bolden på en dum omstilling.

Ved to tilfældigheder lykkedes det Hobro at score. FC fik ikke clearet en dødbold ordentligt, og pludselig var Simon Jakobsen fri i feltet og bragte Hobro foran. Den farlige norske angriber, Pål Kirkevold, var blevet pakket ind kampen igennem, men pludselig var han umarkeret efter et indlæg. Wupti, så stod der 2-0.

Stik mod spillet, som FC Fredericia sad tungt på, endte det med at Hobro vandt kampen. FC Fredericia kan trøste sig med, at de ikke møder hold med defensive kvaliteter som Hobro til dagligt.

Træningslejrens anden kamp var mod georgiske Lokomotiv Tbilisi, der endte på fjerdepladsen i sidste sæson og de skal ud at spille Europa League-kvalifikation til sommer, men det var ikke ligefrem til at se.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FC Fredericia dominerede kampen totalt. Lokomotiv havde fokus på defensiven og ville ikke det store fremad banen. De få chancer, som der var optræk til, kom på baggrund af fredericianske fejl.

Et tilbagevendende problem fra Hobro-kampen var, at FC Fredericia igen sad meget på spillet, men uden at blive rigtig farlige. De helt store chancer udeblev, men var det heldigt, at der kom en hjælpende hånd fra georgierne. Anders Holvad forsøgte sig, og via en Lokomotiv-spiller, scorede han kampens enlige mål.

I efteråret lukkede FC Fredericia 26 mål ind i 18 kampe, og det kan sagtens forbedres i foråret og kampene i Tyrkiet har givet en indikation på, at der kan være bedre defensive tider på vej. Forsvaret har virket afstemt, når det er kommet på plads i restforsvaret og det er gode tegn.

På træningslejren var det også værd at bemærke, at nytilkomne Joachim Wagner ligner en, som er perfekt castet. Indstillingsmæssigt har det været en fornøjelse at følge Wagner og relationsmæssigt er han faldet nemt ind på holdet. Sportsligt har offensivspilleren nogle kvaliteter, som FC Fredericias øvrige spillere ikke har, og det gør det til et perfekt match, som bliver spændende at følge i forårssæsonen.

Inden NordicBet Ligaen indledes har FC Fredericia en testkamp tilbage. Den spilles d. 22. februar mod Skive.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer