Diego Maradona er blevet indlagt med helbredsmæssige problemer, og fornyelig døde Brøndby-koryfæet Ebbe Skovdahl. Det giver stof til eftertanke.

Legender dør aldrig. Det siger et ordsprog, og det er også rigtigt, men man skal huske dem så længe de er her. Det er dem man ser op til, det er dem man husker. Diego Maradona har levet et omtumlet liv, hvor han ikke altid har passet godt på sig selv, men han har fascineret mange med hans kunnen med den runde kugle.

Forleden havde Maradona 60 års fødselsdag, men vi skal 50 år tilbage til 1970, hvor Maradona som ungdomsspiller tørnede ud for Argentinos Juniors som ungdomsspiller, og det var også der, at han gjorde opmærksom sig selv og kom videre til Boca Juniors i 1981, men det blev et kort visit der. Efter et par sæsoner med 36 kampe og 22 opgør røg han videre til Napoli, og det er den tid, som han er mest kendt for i klubmæssig sammenhæng. 

Sideløbende gjorde Maradona sig på Argentinas landshold. Særligt VM 1986 vil blive husket for magikeren. Ikke nok med, at Argentina vandt det og Maradona var et stort aktivt i den henseende, så er der også lige et mål med “guds hånd”. Det skete i kvartfinalen mod England, hvor dommeren overså, at Maradona brugte hånden til at løfte bolden over den engelske keeper, Peter Shilton.

Bagsiden af Maradonas karriere begyndt i 1991, hvor han blev snuppet for doping og det skete igen i forbindelse med VM 1994. Sideløbende havde Maradona døjet med overvægtsproblem, og problemer med misbrug af kokain. Trænermæssigt har Diego Maradona også forsøgt at gøre sig en karriere, men det blev aldrig til det store. Største job han besad var som argentinsk landstræner fra 2008-10.

Siden har det nu 60-årig koryfæ mest været i mediernes søgelys for, at han var indlagt pga. helbredsmæssigeproblemer. Nu er Maradona indlagt igen, og det kan være et spørgsmål om tid før, at han ikke er her mere.

En der ikke er her mere er Ebbe Skovdahl. Han revolutionerede Brøndby i 90’erne, da han overtog Superliga-holdet og hjemførte igennem tre perioder klubben fire mesterskaber til Brøndby og formåede kvalificere klubben til Champions League-gruppespillet for første gang i 1998/99-sæsonen. Det skete efter en periode i 90’erne, hvor Brøndby var nedadgående pga. økonomiske vanskeligheder, men via hårdt arbejde fra Skovdahl og spillerne blev det vendt til en storhedstid.

Efter tiden i Brøndby kom Skovdahl til skotske Aberdeen, hvor han også opnåede kultstatus, da han fik klubben til at overleve. Siden har man ikke hørt det store til Skovdahl, der for et par år siden fik dedikeret et loungenavn i Brøndby i form af Ebbe Skovdahl Fan Lounge. I samme periode blev Skovdahl ramt af kræft, og for nogen tid siden tabte han kampen, og ved første lejlighed blev han hyldet med en tifo på Brøndby Stadion, og det siger noget om, hvilken status og betydning han havde for klubben.

Legender dør aldrig, men vi skal huske at nyde dem imens vi kan.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer