Det er ikke pludselig til fri fortolkning, hvad man må eller ikke må i coronaverdenen, siger Sydøstjyllands Politi, der eksempelvis er blevet kaldt til Kanalbyen i Fredericia adskillige gange, hvor folk spiser is, går tur eller drikker en øl i det fri.

Sydøstjyllands Politi er også i den kommende weekend på plads i patruljevognene og ved telefonerne. ’Det har vel aldrig været vigtigere end netop nu, at vi alle forstår og respekterer, at samfundet ’kun’ er under en gradvis og kontrolleret genåbning. Det er slet ikke forbi endnu, og risikoen for tilbageslag og fornyet behov for nedlukning igen, er reel’ siger politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi.

Den gradvise åbning betyder, at der nu er kommet mere trafik på vejene og flere mennesker i gadebilledet, i butikker, servicefag og på arbejdspladser. Mange af os har derfor fået kontakt med flere mennesker – både direkte og indirekte. Det betyder, at vi hver især nu nemmere bliver et led i en ny smittekæde. 

Politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi

Jørgen Abrahamsen: ’Det er helt afgørende, at vi nu holder fast ved de gode vaner og følger myndighedernes anvisninger. Ellers er åbningen ikke længere kontrolleret og vi kan miste alt det, vi som samfund har vundet. I skal ikke invitere jer selv ind i endnu flere smittekæder – I skal bryde dem. Og det gør I ved at tage ansvar, udvise sund fornuft og følge myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Det gælder ikke om, at gå så langt som muligt – men om selv at holde igen. Måske er det ikke nødvendigt at tage i Byggemarkedet eller Plantecenteret? I alt fald er det kun nødvendigt at tage én afsted – ikke to’. Han tilføjer ’Og lad nu være med at opsøge de mest populære strande, parker eller andre steder, som for mange valfarter til i bl.a. weekender med godt vejr. Find et andet sted, hvor faren for at komme for tæt på er meget mindre’.

Politiet kan både udstede et opholdsforbud og udskrive bøder, hvis man ikke overholder reglerne om afstand m.v. Derfor anbefaler også Sydøstjyllands Politi med stor alvor, at man som borger ikke opsøger populære steder, hvor der erfaringsmæssigt ofte samles mange – og i disse tider – for mange mennesker. Der er nok af smukke steder at vælge i landsdelen.

’I Sydøstjyllands Politikreds er vi overordnet rigtig gode til at efterleve de restriktioner, som regeringen har iværksat for at undgå corona-smittespredningen i samfundet. Lad os fortsætte ad den vej’, slutter politidirektør Jørgen Abrahamsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer