Hungry Dane var med fra start, da Urbania Streetfood slog dørene op for første gang tilbage i 2018, deres burgere er tidligere blevet kåret som Danmarks bedste. Vi møder den meget dedikerede indehaver Peter Kolos som præsenterer os for “Urbania burgeren” og løfter sløret for sine ambitioner.

Peter Kolos er en meget inspirerende mand og han har meget store ambitioner på Hungry Danes vegne. Han blinker ikke, når han siger, at de vil lave verdens bedste burger indenfor de næste tre år, og har de ikke Hungry Dane i mindst 10 lande, så vil han være decideret skuffet.

Urbania Signatur Burger

“Det er en burger der er lavet af hakket kød. Normalt har vi confiteret kød, men Urbania ville have en hamburger. Den består af rødkål, brioche bolle, gennemstegt hamburger paddy, paprika, tomatrelish og så kan man tilføjet ost og ølrøget bacon,” siger Peter og fortsætter:

“For os er det vigtigt at være de bedste. Jeg så derfor hvad der var af konkurrenter og spurgte folk jeg har respekt for indenfor branchen, om hvordan den skal smage. Der blev vi enige om, at det er vigtigt med de fire sanser som er det saltede, det sure, det søde og det bitre. Det gør, at alle sanserne bliver stimuleret på de rigtige tidspunkter, når man bider i burgeren.”

Peter er en feinsmecker, når det kommer til burgere. Han vil eksempelvis ikke have en alt for stor bolle til en bøf.

“Jeg hader at få en dobbelt så stor bolle som bøffen. Vi kører kun med low stack burgere, som gør, at man skal tage én bid og få stimuleret alle sanser på samme tid,” fortæller Peter.

Vi får den helt store historiefortælling der om burgerens oprindelse lige fra dengang, da Djengis Kahns hær var fysisk overlegne på grund af burgerens kvaliteter, til Marco Polo der havde lært af den mongolske hersker at have en hest ombord på skibet på sine rejser, så der kunne laves burgere. Til danskeren der slog sig ned i New Haven og var den første til at bruge ordet burger og helt frem til emigranterne fra cirka 1920 tallet, der kom fra Hamborg og gav navn til Hamburgeren.

Peter Kolos forklarer om de forskellige low stack burgere. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Konceptet Hungry Dane har været gennem meget kontrol undervejs, lige fra kendte stjernekokke, diatister og ikke mindst smagning på konkurrenters burgere. Der er ikke overladt noget til tilfældighederne, lige fra at burgerens størrelse skal matche bollen og hver bid skal være ens. Deres burgere skal være low stack som betyder, at du kan holde burgeren i hånden, man skal ikke presse burgeren sammen for at få en bid.

Tripple Cheese burgere fra Hungry Dane. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Et af de nye tiltag er en tripple cheese variant som indeholder Irsk Cheddar, Fransk gedeost og Solluguni fra Georgien. For at forstå Peters dedikation så kører han selv til Georgien og henter sin Solluguni.

Det bliver spændende at følge Hungry Dane om de er repræsenteret i de populære storbyer som danskerne besøger før end vi får set os om.

Velkommen til den nye signaturburger på Urbania.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer