I disse dage afvikles InnoCamp 2019. Det hele blev skudt igang med en åbningstale af Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Ole Steen Hansen.

Man kunne mærke en forventningsglæde, smat at det ikke er normale dage i Fredericia Idrætscenter, da man trådte ind ad døren ved det flotte indgangsparti.

Eleverne mødte forventningsglade op. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Elever gik stolte med deres skoletaske på ryggen ned mod hal 5 og 6, hvor to dage i innovationens tegn ventede. Til at byde eleverne velkommen var Ole Steen Hansen inviteret, og han sagde blandt andet følgende:

“De job I skal have i fremtiden er ikke skabt endnu. Fremtiden er til for de nysgerrige, og jeg håber, at I er nysgerrige på, hvad I kan bringe ind i samarbejde med andre virksomheder. Jeg er spændt på jeres løsninger, og jeg kommer selvfølgelig og ser, hvad I finder frem til.”

Ole Steen Hansen var glad for at de mange engagerede elever, da de blev sat igang. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

“I år er der ti års jubilæum. Der har været over 4000 unge igennem InnoCamp, og jeg håber, at det fortsætter mange år ud i fremtiden. Både Fredericia og Danmark har brug for jeres engagement og kreative kræfter. Mange unge er allerede iværksættere, og hvad enten det er indenfor IT eller et godt gammeldags håndværk, så er der brug for kreative og opfindsomme løsninger. InnoCamp er en mulighed for at snuse til hvad man vil efter ens ungdomsuddannelse, og derfor håber jeg, at I vil bruge de næste to dage konstruktivt.”

Undervejs er der spurtpræmier. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Slutterligt kom Ole Steen Hansen med to eksempler fra det virkelige liv på innovation.

“Jeg har var ude på Fjordbakkeskolen i Skærbæk, hvor jeg så hvad unge 6. klasses elever programmerede. De sagde, at de havde fået hjælp og jeg vidste godt, at en voksen havde hjulpet, men det viste sig, at den ene elevs bror fra 4. klasse var dygtig til at programmere og havde hjulpet. Med det vil jeg sige, at man ikke kan starte for tidligt,” sagde han og sluttede:

“Det sidste eksempel er Emma, der blev dansk mester i science, og ikke nok med det, så havde Borgmester Jacob Bjerregaard hende inde på Rådhuset, da hun blev Europamester i det. Hun viste vejen frem og var kreativ og opfindsom.”

Der blev lyttet til hvad der blev sagt fra scenen. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Med de ord erklærede Ole Steen Hansen InnoCamp 2019 for åben. Eleverne havde på forhånd bestemt, hvilken virksomhed de ville have en case om og var blevet opdelt efter det. For at sikre, at eleverne blev blandet med nogle fra andre skoler, skulle de deles op efter talen.

Da grupperne var etableret var det tid til et par indledende øvelser, hvor man lærte hinanden bedre at kende. Efter det var det tid til at kaste sig over den virksomhed, som eleverne havde valgt.

De forskellige cases

Kortene på bordet blev brugt til samarbejdsøvelser. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Til dette års InnoCamp kunne man vælge mellem otte forskellige cases, der lød som følger:

DGI: Hvordan motiverer vi flere unge, drenge og piger, til at være aktive i idrætsforeninger?

Fredericia Kommune: Hvordan sikrer vi os mod sølvmågekolonier på de flotte fladtagshuse i Kanalbyen? Og hvordan formidler vi dette til kommunens borgere?

ProPrint: Kom med gode idéer til markedsføring, synlighed og platforme, hvor vi kan markedsføre webshoppen: trykbillig.dk

Dyhre Cycling: Vi vil gerne have jeres bud på, hvordan Dyhre Cycling kan markedsføre sig på de sociale medier.

Autohuset Vestergaard / KIA: Hvordan kan vi, som bilforhandler, være med tilfhvor at bilisterne i Danmark fremover lader sig befordre på en bæredygtig og miljørigtig måde?

Home: Hvordan kan home Fredericia blive den foretrukne ejendomsmægler for både køber og sælger i vores nærområde? Hvordan kan vi via markedsføringen adskille sig fra andre ejendomsmæglere og fra den, vi allerede i dag benytter.

Mejeriforeningen.dk: Lav en kampagne som skal inspirere de 15-21 årige til at drikke mælk.

InnoCamp afsluttes torsdag eftermiddag med en finale på den store scene, hvor de otte finalister i de forskellige cases skal pitche på scenen.

https://www.fredericiafriskole.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer