Der er snart pinsemarked på Erritsø Bytorv. Fredericia AVISEN besøger Erritsø Dyreklinik for at høre hvad de tilbyder af aktivitet på torvedagen.

Vi møder Randi Pedersen hun er Veterinærsygeplejerske på Erritsø Dyreklinik. Dyrelægerne de plejer at have et sjovt og dejligt tiltag på torvet med hundevask, er det noget som vi skal se igen i år?

“Ja siger Randi, det har vi gjort de sidste 3-4 år og det gør vi selvfølgelig igen. Vi har hundevask, det vil sige at folk kommer med deres hunde, og så vasker vi dem gratis ude foran klinikken. Altså ude under halvtaget hvis det er regnvejr. Det har vi aldrig haft, 7-9-13. Men vi står udenfor med 3 stationer hvor vi vasker hunde. Vi hygger os og har det sjovt. Dyrlæger, sygeplejersker og elever. Det er en super hyggelig formiddag”.

Er det sådan lidt en mærkedag for jer?

“Det er i hvert fald en dag vi ser frem til hvert år. Og det er altid i pinsen, så du kan godt kalde det en mærkedag. Fordi det er rimelig uforpligtende. Det er hyggeligt og vi kan snakke sammen uden det skal være om syge dyr. Det er bare folk der kommer med deres hund som vi vasker og har det hyggeligt”, siger Randi.

torvedag
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Hvor mange tror du I har i gennem?

“Folk ringer allerede nu og spørger hvornår der er hundevask. Så vi bliver nødt til at have lidt styr på det, så vi laver en optælling. Vi har cirka 50 hunde i gennem, hvert år på 3 timer”, siger Randi.

Hvad siger hundene til at blive vasket ved siden af hinanden?

“Det er meget forskelligt. Som regel synes de det er okay, for de står alligevel med noget afstand. Hunde er ikke interesseret så meget i hinanden, for der sker meget på torvet. Så det er ikke sådan de står og kigger på hinanden. Men det er ikke alle der synes det er sjovt at blive vasket. De der virkelig hader det de kommer ikke. Men alle er velkomne, store som små”, siger Randi.

Er det sådan en dag I har skiftetøj med?

“Jeg vil sige det sådan, at vi har våde tæer. Og ja, gummistøvler havde vi faktisk et år, men det duer ikke. For vi bliver fuldstændig sølet til i støvlen. Så løsningen er bare tæer i klipklapper”, griner Randi.

Men er der tid til en snak også? Vil folk gerne vide om den trækker lidt på det ene ben og sådan?

“Ja det kan sagtens være vi snakker lidt om det i mens. Så snakker vi om det, uden det bliver en egentlig konsultation. Måske bliver det til, at vi skal se den ugen efter, alt efter hvad det er og hvad det ikke er. Og måske har den noget sår i huden og noget. Vi har standard shampoo som vi vasker med, men hvis nogen har noget og vi kender dem fra klinikken hvor de får specialshampoo, så vasker vi i det”, siger Randi.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvad sker der ellers på torvet til jeres pinsemarked?

“Der sker det at alle butikkerne rykker lidt butikken ud. Der kommer lidt musik. Der kommer lidt buketlavning. Lidt smagsprøver, grillet pølser, lavet konkurrencer og gode tilbud”, siger Randi.

 

Er der noget tidspunkt på?

“Det er primært formiddag, mellem 9 og 13. Om formiddagen er man sikker på at alt er åbent. Herfra lukker vi kl. 12, Matas kl. 14 og Brugsen selvfølgelig længere”, siger dyrelægen.

For lige at vende tilbage til jeres aktivitet, skal man tilmelde sin hund?

“Det vil være rigtigt fint, at man gør det ja. Vi har stadig dem der kommer drop-in, og hvis der lige er et hul på vaskebordet kommer man selvfølgelig på. Men det er klart en fordel at man melder sig på. At man lige ringer herop eller kommer forbi og siger det vil man gerne” siger Randi

Har du nogen sjove episoder?

“Vi har altid nogen der hopper ned og skal ryste sig med shampoo og alt det der i. Folk har selv håndklæder med, vi kan ikke tilbyde håndklæder. Men i og med at temperaturen er som den er på den her årstid, så vasker vi og de har selv håndklæde med og tørre mens vi snakker over en kop kaffe. Vi har faktisk også hundemassage. Vores hundemassør Diana hun laver ikke fuld hundemassage, men hun mærker hundene igennem den dag. Og det står en fuldstændig frit for om man vil det. Man kan komme ind i, måske imens man står i kø til at blive vasket, så kan man lige blive mærket i gennem”, siger Randi

Vi har på redaktionen selv oplevet når Erritsø Dyreklinik vasker hunde til torvedag, vi kan kraftigt anbefale at kigge forbi, også selv om man ikke har hund.