Tidligt mandag aften var hunden Karl Helmut stukket af fra ejeren Heidi Nielsen, da hun luftede hunden på stranden. Villum, der er Heidis nabos søn, insisterede på at lede en ekstra gang efter hunden og endte med at finde den.

Noget af et mareridt udspillede sig for Heidi, da hun luftede Karl Helmut. Karl har været haft en tarm sygdom i nogle dage, men Heidi havde vurderet, at nu kunne han godt komme ud igen, og derfor gik de en tur til stranden, hvor hun godt kan lade den gå fri normalt. Men mandag løb Karl ud i vandet efter en and, som ikke fløj væk, men som i stedet svømmede længere og længere ud i vandet. Karl fortsatte svømmeturen, og til sidst kom den så langt ud, at man ikke kunne se den.

Samtidig var mørket på vej frem, og på trods af kald fra Heidi på land kunne hun ikke få kontakt til Karl. Heidis nabo, Annika, kom til, og hun fik skaffet en båd fra nogen, som hun kender, og en eftersøgning blev derfor sat i gang, men det gav ikke pote i første omgang.

Da der var gået halvanden time havde jeg egentlig indstillet mig på, at Karl var død. Jeg troede ikke, at han var så robust, at han kunne overleve det, siger Heidi.

Eftersøgningen af Karl var egentlig opgivet, men Annikas søn, Villum, ville lede en ekstra gang, da han har en nært forhold til hunden, og så skete der et mirakel for Heidi.

– Karl sad nede ved vandet, og nu ligger han foran vores brændeovn og får varmen. Jeg er så taknemmelig for, at han er i live, siger Heidi.

Heidis kæreste, Per Jacobsen, lagde et opslag op på Facebook med efterlysningen. Det opslag er blevet delt over 230 gange.

– Det er virkelig fantastisk med sådan en opbakning. Jeg havde slet ikke forventet, at det nåede så bredt ud, og jeg kan ikke takke folk nok for hjælpen, siger Heidi.