FHK er gået fra at have det bedste forsvar i 1. division til at have det dårligste i Ligaen, og det skal der laves om på. Forsvarsspillet var på Liganiveau i 1. division, men i efterhånden en del kampe har det været hullet som en si i Primo Tours Ligaen.

I den her sæson har FHK indkasseret 407 mål, og det er ganske enkelt for mange. Holdet har lukket over 31 mål ind i gennemsnit, og når man kigger ned over de enkelte kampe er det kun i under halvdelen af kampene, at forsvaret har stået på et fornuftigt niveau.

I de fleste tilfælde, hvor det er sket, er det også blevet til en sejr. Mod tophold som Skjern og Aalborg, hvor FHK indkasserede 29 mål i begge opgør, har det også været fornuftige forsvarsmæssige præstationer, men ellers er forsvaret faldet igennem i for mange kampe.

Det er rigtig flot at score 36 mål mod GOG og det er rigtig flot at score 35 mål mod SønderjyskE, men når man scorer så mange mål, så skal det ganske enkelt række til en sejr. Målmændene har ikke rigtigt kunne gøre det store ved de mange mål, faktisk tværtimod. I særdeleshed mod GOG stod Emil Tellerup fremragende, og så er det skræmmende, at der alligevel blev lukket så mange mål ind.

Og det falder tilbage på forsvaret. I forhold til sidste sæson er det kun Jimmi Elmgaard, der er ude af midterblokken i forsvaret. Nu består midterblokken i forsvaret mest af nytilkomne Jesper Lindgren og Rasmus Meyer. Lindgren har ved flere lejligheder vist sig som en fremragende paradespiller, men en af hans opgaver er også at forhindre modstanderen i at score. Det gør man ved at sætte sig igennem med hårde tacklinger, og det har FHK manglet i flere af de opgør, hvor målene er haglet ind.

I sidste sæson lukkede FHK 24,46 mål ind i gennemsnit og havde 1. divisions bedste målmand i form af Jimmi Andersen. Det er skræmmende at gå fra at være så suveræn i defensiven til at have et forsvar, der er så hullet. Nuvel er der forskel på at møde Otterup og SønderjyskE, men det forsvarsmæssige niveau bør ikke dale så markant, som det har været tilfældet.

Med til historien hører det, at FHK spiller i et højere tempo og satser meget mere på hurtigmidte end tilfældet var i 1. division. Det sker, da FHK ikke har så stor fysik som mange af de øvrige ligahold, og derfor skal ud at løbe med dem for at få scoret et tilstrækkeligt antal mål.

Finder FHK formlen på at holde et mere stabilt forsvarsniveau, som det var tilfældet mod eksempelvis KIF Kolding og Skjern, så skal det nok blive godt, men som det er nu, hvor forsvaret svinger fra den ene kamp, er det ikke godt nok.

http://www.enggaard.dk/

Skriv et svar