Den kendte konditor og foredragsholder, Mette Blomsterberg, kommer til Fredericia Idrætsenter i ADP Loungen til et foredrag d. 3. oktober. I den forbindelse har Fredericia Avisen talt med Blomsterberg, der blandt andet fortæller, at hun kommer med en hudløs ærlig fortælling.

Mette Blomsterberg er uddannet konditor fra det landskendte Kransekagehuset i Ny Østergade i København.

Efter i en årrække at have været chefkonditor på den kongelige skydebane ’Sølyst’, driver Mette Blomsterberg fra 1995 – 2011 egen café og konditori i Ny Carlsberg Glyptotek. Samtidig udgiver hun flere kage-/dessertbøger og Mette Blomsterberg har siden været den bærende kraft i en lang række af kage- og dessertudsendelser i TV.

D. 3. oktober kommer hun til Fredericia, og Fredericia AVISEN har talt med Blomsterberg om, hvad man kan forvente af fordraget.

“Jeg kommer med en hudløs ærlig fortælling, som er direkte fra hjertet. Jeg kalder det her foredrag “viljen og vejen”. Det er simpelthen en beskrivelse, der starter på en mælkekasse fra det hjem, hvor vi stammer fra. Jeg er både optaget og bevidst omkring det vi møder på livets vej. Jeg giver fortællingen om hvad jeg møder på min vej, og hvad der er med til at forme os,” indleder Mette Blomsterberg og kommer ind på, hvordan det er at ende med at blive en offentlig person:

“Det er enormt dejligt at stå som en offentlig person, som nogen synes om. Det er dejligt at huske på, at mange kender mig på den måde, men jeg kender ikke dem og det er derfor rart at møde dem. Det er meget berigende at kigge de mennesker i øjnene.”

Føler du et ansvar for at fortælle din historie, når du er kendt?

“Jeg ved ikke om jeg skal sige, at jeg føler et ansvar, men man kan jo ikke som enkelt individ lave verden om. Jeg er selv drevet af at motivere andre, og det er jeg ret bevidst omkring. Det kan også blive et glansbillede for nogen at få fortalt om menesket bag, så jeg er altid mig selv og det er noget af det bedste, som jeg har fået med hjemmefra,” forklarer Mette Blomsterberg og kommer ind på, hvordan hun er blevet den person, som vi kender i dag:

“Det lå i kortene, at jeg skulle finde et erhverv som jeg ville blive glad fo. Det var det væsentligste for min forældre og det skal vi også tale om. Vi lykkes, når vi står op hver morgen og man glæder sig til at skulle på arbejde. Det at tage ansvar skal man ikke gøre til noget stort, men jeg vil bare gerne give min ærlige historie om hvad vejen har budt mig og hvorfor jeg har grebet den og den bold,” siger Mette Blomsterberg og fortsætter:

“Jeg kommer med en masse anekdoter, og bruger mig selv. Når man booker mig får man hud og hår uden filter.”

Kommer man til at høre om noget bagværk?

“Ikke sådan konkret bagværk. Man får historien om hvordan jeg er kommet hertil, og hvor jeg er i dag på alle mulige måder. Det bliver privat og alt det der, men der kommer ikke noget om sprøjterteknikker og tricks,” siger Mette Blomsterberg og slutter af med at sige, at man er mere end velkommen til at tage bøger med man vil have signeret i forbindelse med foredraget.

Foredraget med Mette Blomster afholdes d. 3. oktober klokken 19:00 i ADP Loungen i Fredericia Idrætscenter. Billetter til foredraget kan købes ved at klikke her.

https://www.fredericiavin.dk/