HTX-elever fra EUC Lillebælt præsenterede onsdag app’en GoVote, der skal være med til at få flere unge til at stemme til de kommende valg.

Der har været seks elever med til at udvikle app’en. Magnus Larsen (1.X, Jens Kofoed (1.X), Linus Paulsen (1.X), Isabella Møller Falch (2.X), Anders Sund-Jensen (3.C) og Lau Blom Grøndahl (3.C).

Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

De præsenterede onsdag formiddag app’en i EUC Lillebælts kantine, og i den forbindelse talte Fredericia AVISEN med eleverne.

“Jeg tænker, at det er en lettelse et eller andet sted, at den er ude nu. Det er fedt, at man kan hjælpe så mange unge et eller andet sted, og skabe mulighed for at de stemmer,” siger Magnus Larsen, der blev suppleret af Anders Sund-Jensen:

“Det er rart, at når vi har arbejdet på det i halvanden måned, at det bliver skudt gang i gang,” siger han og kommer ind på hvad app’en indeholder af funktioner:

“Der er mange forskelige funktionaliteter. Der er Tinderswipe med partitest, en nyhedsstrøm, et kort over det nærmeste valgsted og en god konkurrence.”

Foto: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Hvordan vinder man i konkurrencen?

“Det gør man ved at svare på de daglige spørgsmål. Når man har svaret på dem, så er der e knap, hvor man skriver navn, mail og telefonnummer og så læser man betingelserne og accepterer dem,” fortæller Lau Blom Grøndal.

GoVote-app’en er et samarbejde mellem EUC Lillebælt og Fredericia Kommune, som har til formål at fremme stemmeprocenten blandt unge.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?