Kanalbyen skærper nu reglerne for badning i bydelens kanaler. Samtidig slår man fast, at man er glad for, at kanalerne bliver brugt. 

I tirsdag blev en 23-årig mand fra Fredericia alvorligt kvæstet ved en hovedspringsulykke på Cirkelbroen i Fredericia. Det fik i går Fredericia Kommune til at melde ud: “Vi har været i dialog med Trygfonden for at revurdere om der er forhold som kan forbedres på Østerstrand. Vurderingen er, at der er en generel god sikkerhed på Østerstrand men det naturligvis er oplagt at gentage budskabet om forsigtighed og agtpågivenhed i forbindelse med badning. I forhold til forbudsskiltning er det desværre en generel erfaring fra mange strande i landet, at badegæsterne ikke retter sig efter dem. På Østerstrand findes et forbud mod udspring på ankomsttavlen, men forbuddet vil nu blive gentaget på badebroerne så opmærksomheden kan blive skærpet på egen sikkerhed,” sagde Lars Bak. 

Hos Projektdirektør i Kanalbyen, Tim Erling Halvorsen, har man også set med alvor på ulykken, hvorfor man nu skærper baderegler.

“Vi er rigtig glade for, at kanalaner bliver brugt til alt fra kajak, crossfit og meget mere. Det er fantastisk, at vi ser borgerne samle sig om kanalerne, nyde livet, har det godt, men vi bliver nødt til skærpe endnu mere, efter hvad vi har observeret i disse gode solskinsdage. Vi indskærper og formidler, at udspring fra Kanalbyens kanter, udspring fra stålbroer på tværs af kanalerne er forbudt, når man skal bade,” fortæller Tim Erling Halvorsen og uddyber:

“Man må meget gerne bade i kanalerne, men man skal bruge stigerne fra træbroerne til at kravle ned i vandet. Hovedspring frarådes samtidig i alle kanaler.” 

Dybden i kanalerne er på mellem 2,25 og 2,60 meter, men det er langt fra nok til farlige udspring. 

“Vi sætter i første omgang selvproducerede skilte op, men der vil komme nye. Samtidig har vi talt med Sydøstjyllands Politi og SSP, der følger op på vores forbud,” siger direktøren og slutter:

“Jeg vil gerne understrege, at det er dejligt med liv og stemning i Kanalbyen, og vi vil gerne udvikle området til, at badning kan være muligt, men der skal være regler herfor, hvorfor vi sikrer sikkerheden. Man skal ikke være dagens SnapChat-Konge med et vildt spring. Det er simpelthen for farligt, men nyd det skønne område i stedet.”

Leave a Reply