Maja Jul Larsen, der var hovedforfatteren bag ’Ulven kommer’, har modtaget Nordisk Film & TV Fonds store pris på 200.000 norske kroner.

DR’s dramaserie ’Ulven kommer’ har ikke bare fået mange til at streame eller tænde fjernsynet i Danmark. Det samme har været tilfældet i resten af Norden.

Nu er serien blevet kåret som noget af det bedste drama i Norden i 2020. For onsdag aften blev det afsløret, at hovedforfatteren bag serien – Maja Jul Larsen, bliver årets modtager af Nordisk Film & TV Fonds store pris, der er på 200.000 norske kroner. Det svarer til knap 144.000 danske.’Ulven kommer’ er superintelligent lavet med komplekse karakterer, der både virker normale og dysfunktionelle på samme tid.

Prismodtageren blev afsløret i forbindelse med Göteborg Film Festival, der i disse dage holdes i en online-udgave, og Maja Jul Larsen sikrede sig den foran manuskriptforfattere fra dramaserier i Sverige, Norge, Finland og Island.

’Ulven kommer’ var serien, som DR1 viste i efteråret, og som fortsat kan ses på DRTV.

Det var her socialrådgiveren Lars reagerede efter at have modtaget en indberetning fra en skole på en danskstil, som den 14­-årige Holly havde skrevet om grov vold i hjemmet. Volden blev benægtet af både moren Dea og stedfaren Simon, og Lars har nu ganske få timer til at afgøre om Holly og hendes lillebror Theo skal akutanbringes eller ej. Han valgte at fjerne børnene fra deres hjem. Men som serien skred frem begyndte tvivlen at sprede sig fra flere kanter.

Skrev også på ‘Borgen’ og andre DR-serier

De fem hovedkarakterer i ’Ulven kommer’ blev spillet af skuespillerne Bjarne Henriksen (Lars), Flora Ofelia Hofmann Lindahl (pigen Holly), Peter Plaugborg (Hollys stedfar Simon), Christine Albeck Børge (moren Dea) og Noah Storm Otto (drengen Theo). Den konceptuerende instruktør på serien var Pernille Fischer Christensen.

Maja Jul Larsen blev uddannet på Filmskolen i 2007, og tidligere har hun også været med til at skrive ’Borgen’, ’Arvingerne’ og ’Bedrag’ i DR-regi.

– Det har været et godt år for serier, men én skilte sig ud. Vi er i en tid, hvor vi bombarderes med indhold, så vi ledte efter den unikke historie. ’Ulven kommer’ er superintelligent lavet med komplekse karakterer, der både virker normale og dysfunktionelle på samme tid. Der er intet sort-hvidt i den dramaserie. Karaktererne indeholder både godt og ondt. Det er kompliceret, men gribende – det er derfor, vi har tv, lød det blandt andet i juryens motivering.

Maja Jul Larsen er ikke ubekendt med priser til ’Ulven kommer’, for allerede før serien havde DR-premiere i oktober 2020, modtog hun prisen for bedste serie ved Zürich Film Festval i Schweiz.

’Ulven kommer’ gør sig også godt internationalt. Lande som blandt andre Australien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Belgien, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien og Polen har allerede sikret sig retten til at vise DR’s dramaserie.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer