Forside FHK Houmarks håb: Hjemmebanen skal ryste BSV

Houmarks håb: Hjemmebanen skal ryste BSV

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bjerringbro-Silkeborg er storfavoritter mod Fredericia Håndboldklub i pokalturneringens sjette runde. FHK-træner Jesper Houmark håber dog, at kulissen i thansen ARENA kan ryste BSV, og FHK derfor kan hænge på så lang tid som muligt.

To hold med to vidt forskellige udgangspunkter. Det er faktum forud for kampen torsdag aften. BSV er i færd med slutspillet, mens FHKs seneste kamp var d. 7. april mod Køge.

“Det bliver en fed kamp for os, men det bliver vildt svært. BSV er i deres topperiode formmæssigt. Det er nu sæsonen skærper til for dem, og det tror jeg også, at vi vil kunne komme til at mærke,” siger Jesper Houmark til Fredericia AVISEN.

Efter FHKs oprykning blev en realitet blev der skruet ned for træningen. Det har også sat sit præg på FHK.

“Vi havde et behov for at dosere træningsmængden, og vi er først i den seneste uges tid begyndt at træne igennem igen. Vi vil gøre vores bedste, men BSV må være storfavoritter,” forklarer Houmark.

Selvom der venter et klassemandskab, som på papiret bør vinde sikkert over FHK, er der dog ikke de store taktiske træk at finde fra FHK-bænken.

“Vi vil spille som vi altid gør. Vi spiller chancen ud for de præmisser, som vi har spillet på i hele sæsonen,” fortæller Houmark og kommer ind på, hvor stor en udfordring, der venter fredericianerne:

“Man skal bare se deres holdkort – det er store navne. Hvor vi har spillere med ligaerfaring, har de spillere med slutrundeerfaring og flere, der har vundet guld med Danmark. De har alt lige fra Sebastian Skube, Jesper Nøddesbo, Michael V. Knudsen og de to VM-guldvindere Johan Hansen og Nikolaj Øris.”

Kampen mod BSV bliver en stor omvæltning for FHK. Fra at have været favoritter hele sæsonen er holdet nu underdog.

“Det skal vi vænne os til – det er noget andet at være underdog. Jeg håber, at vi kan løfte os med rollen,” siger Houmark.

En ting, som FHK kan læne sig op af, er hjemmebanen. I omegnen af 2.000 tilskuere forventes på plads i thansen ARENA torsdag aften.

“Jeg tror, at hjemmebanen kan ryste dem. De forventer ikke det tryk, som der kommer, og det kan give os noget ekstra. Når det er sagt, så skal rigtig meget spille, hvis vi skal vinde kampen. Det kræver virkelig en toppræstation af os,” udtaler Jesper Houmark, der til kampen må undvære Nikolaj Mehl, som er skadet.

Jesper Houmark sender sine tropper i kamp mod BSV klokken 18:30 i thansen ARENA, hvor der er gratis entré.

https://www.facebook.com/events/2002682916506460/
DEL