En kamp med en masse ting på spil venter for FHK mandag aften. KIF Kolding er modstanderne i thansen ARENA, men FHK-træner Jesper Houmark frygter ikke, at hans hold lader sig påvirke af omgivelserne.

I lang tid har der været set frem til dagens kamp. Det er ikke hvilket som helst opgør, og det underkender FHK-træneren heller ikke, men han mener, at hans mandskab er mentalt klar.

“Vi har stået i lignende situationer og håndteret situationen til UG. Vi prøvede det flere gange i 1. division, hvor vi gik til Tønder og vandt og tog til Ajax og vandt. I efteråret ramte vi også dagen på udebane mod Kolding. Så jeg mener bestemt, at vi kan stå for det pres, der kommer fra omgivelserne,” siger Houmark.

KIF Koldings hold er aldersmæssigt mere rutineret end FHK, men det tager Houmark med ro.

“Det kan godt være, at de er ældre, men vores spillere har også prøvet en del. Vores grundstamme på holdet er eksempelvis den samme, der rykkede op sidste, år, hvilket alle forventede vi rykkede op og det pres håndterede de. Derfor er jeg ikke bekymret på den front. Tværtimod glæder vi os helt vildt til at blive sluppet løs på vores fantastiske hjemmebane,” siger Houmark.

Hvad betyder det for jer, at kampen er på hjemmebane?

“Uanset om vi spiller på hjemme- eller udebane har vi stor opbakning, men det er selvfølgelig specielt og ekstremt fedt at spille i thansen ARENA. Det er den første kamp i arenaen mod Kolding i nyere tid og det tror jeg også man kommer til at mærke. Det bliver ikke kun den ottende mand vi har, det bliver nærmere den niende,” fortæller Jesper Houmark.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

KIF-kampen kommer i forlængelse af, at begge hold var i aktion fredag aften, men Houmark mener, at FHK godt kan stå imod det fysisk.

“Det bør begge hold kunne efter så lang en pause. Det er jo langt fra hver gang, at der er så kort interval mellem kampene. Sæsonen igennem har vi spillet bredt, da det er en af vores styrker, så det er slet ikke noget problem, at vi skal bruge mange spillere,” siger Houmark.

I EM-pausen har KIF Kolding fået en tilgang i højrebacken Oliver Norlyk, og det giver Kolding et andet udtryk, men det er Houmark forberedt på.

“Det giver dem et andet spil, når de har en venstrehåndet spiller, men vi er vant til at møde dygtige modstandere med venstrehænder i bagkæden. Derfor ændrer det ikke noget for os,” siger Jesper Houmark og slutter af med at komme med et bud på, hvad der afgøre kampen:

“Det kan lyde som en kliché, men målmanden og forsvaret er afsindigt vigtigt. Får vi det antal redninger vi vil have, så får vi kontrafasen med og så har vi gode kort på hånden,” slutter Jesper Houmark.

Der er kampstart mellem FHK og KIF Kolding klokken 20:00.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer