Efter en udekamp mod Mors-Thy er FHK tilbage i thansen ARENA, hvor modstanderen i dag er Ribe-Esbjerg. FHK-træner Jesper Houmark fortæller, at hjemmebanen giver holdet ro, og at de over 2.000 tilskuere løfter FHK med op til ti procent.

FHK møder i dag Ribe-Esbjerg på hjemmebane, og det at komme hjem i trygge rammer, hvor FHK kun har tabt en kamp i det seneste års tid, giver en tryghed.

“Vi har stor selvtillid og ro på hjemmebane. Som jeg sagde før GOG-kampen kommer kulissen til at give os point, da vi lige får ti procent ekstra, og det var udslagsgivende mod GOG. Havde vi haft dem på udebane mod Mors-Thy, kunne vi have rendt af sted med sejren, selvom vi var langt fra,” siger Houmark.

Senest mod Mors-Thy blev det til et nederlag på 34-29, og der var elementer i kampen, som var dårlige og gode for FHK.

“Vi har talt om vores forsvar og nogle angrebsmæssige ting, som vi ikke lykkedes med i den kamp, og så lykkedes vi til gengæld med syv mod seks. Vi har fået kampen ud af kroppen og glæder os til at møde Ribe-Esbjerg,” siger Jesper Houmark.

Ribe-Esbjerg har oprustet markant henover de seneste par år, og med Det Faglige Hus i ryggen har de et stort budget, der er blandt Primo Tours Ligaens højeste, men de glippede slutspillet.

“De har fået mere stabilitet i år, og så har de fået Daniel Ingason, der er playmaker, og som jeg ser som en forstærkning til dem. Det ser ud til, at de har fundet mere ro, og det kan man også se i deres kampe, blandt andet mod TTH Holstebro, hvor de spillede godt. De har store armbevægelser, og vi møder et hold, der bør gå i slutspillet i år,” forklarer Jesper Houmark.

En af de spillere, der ikke slog til for Ribe-Esbjerg i sidste sæson var Nicolai Pedersen. I den her sæson har han hidtil lavet 11 mål på 16 skud, og det er noget Houmark er opmærksom på.

“Det er et hold, der har mange goalgetters, og det er klart, at Nicolai har haft ild i armen. De har en målmaskine i ham, og han er et stort omdrejningspunkt,” siger FHK-træneren.

FHK og Ribe-Esbjerg tørner sammen søndag eftermiddag klokken 14:00.

https://pro-print.dk