Jesper Houmark er til daglig efterskolelærer på Vejle Idrætsefterskole og står for håndboldtræningen, og sæsonens højdepunkt står for døren i weekenden med U16-DM.

På Vejle Idrætsefterskole satses der meget på håndbold, og det har betydet, at holdet nu er kommet helt frem til DM, der afvikles som Final4 i Roskilde Kongrescenter i weekenden.

I spidsen for VIES-mandskabet er Jesper Houmark, som derudover er træner for FHKs nyoprykkede ligahold.

I DM-semifinalen møder VIES et stærkt mandskab fra GOG, der tidligere har udvist stor dominans ved DM Final4-stævnerne, som Houmark kalder favoritter forud for opgøret.

“GOG er rigtig stærke, især på grund af de har Oure-delen med efterskolen, men også deres “egne” drenge er rigtige dygtige i årgang 2002. Da de var U14 vandt de DM, og de må derfor være favoritter,” siger Jesper Houmark til Fredericia AVISEN.

VIES er dog ikke helt uden chancer i opgøret. Blandt andet anført af FHK-spillerne Malte Pedersen, Rasmus Jepsen, Jonas Raundahl og Mathias Kjær, vil de give de gule GOG’ere kamp til stregen.

“Jeg synes, at vi har chancer for at overraske. Flere af vores spillere er steppet op, og det gør, at vi har en chance,” forklarer Jesper Houmark.

DM er kulminationen på en lang sæson, hvor VIES-drengene har kæmpet flot for at opnå pladsen ved Final4-stævnet, og derfor glæder Houmark sig over at det lykkes at komme med.

“Det er utrolig fedt, både for mig, men ikke mindst drengene. Det er kransekagen, som de skal nyde i fulde drag,” udtaler Houmark, som glæder sig til kulissen i forbindelse med DM-weekenden:

“Det afholdes fælles for U16 og U18, så der kommer mange tilskuere. Sidste år var der 2.500 til U16- og U18-finalen, og jeg tror også, at der kommer mange til Roskilde. Der kommer alene 150 fra VIES og hepper på os, og dertil kommer jo deres venner, familie og så videre,” siger Jesper Houmark.

VIES spiller lørdag DM-semifinalen mod GOG klokken 16:00 på lørdag, og søndag står den på finale eller bronzekamp.