Fredericia Håndboldklub skal hente tre sejre i fire kampe, og så er oprykningen i hus. Den første af de fire kampe spilles i aften mod HC Odense på udebane, hvor FHK-træner Jesper Houmark påpeger, at intet er sikkert endnu.

HC Odense er på 12. pladsen i tabellen, og det er ved at være sidste udkald for dem, hvis de skal overleve i 1. division. Holdet fra H.C. Andersens by har fem point op til Frederikshavn på 11. pladsen, men Jesper Houmark har respekt for HC Odense.

“Det er et hold, som har leveret på hjemmebane. De har vundet de tre seneste hjemmekampe, og det er altid svært at møde et hold, som kæmper for livet. De har ikke så meget at tabe, og det er nok det, som vi vil opleve. De satser alt o vil prøve alt mulig for at levere overraskelsen,” siger Houmark til Fredericia AVISEN.

FHK er tre sejre fra at sikre sig den direkte oprykning. Jesper Houmark føler sig dog ikke overbevist om, at den er hjemme, selvom modstanderne blandt andet hedder HC Odense på 12. pladsen, Frederikshavn på 11. pladsen og Køge på 14. pladsen.

“Intet er sikkert endnu. Vi skal starte med at vinde mod Odense, og det er det afgørende for mig som træner. Hvis vi ikke gør det, så må vi se hvordan det ser ud bagefter. Det er altid svært, når modstanderne lige har smidt point – det så vi selv mod Sydhavsøerne. Kampen mod Odense bliver den sværeste og vigtigste kamp. Hvis vi skal have en chance for at rykke op, er det alt afgørende, at vi er fuldt fokuseret fra start til slut mod Odense,” fortæller Jesper Houmark

FHK spillede ikke den bedste kamp senest mod HØJ, hvor det blev til en sejr på 33-30. Der er flere forbedringspunkter fra den kamp, som skal rettes op til Odense-kampen.

“Vi har fokus på forsvaret, da vi har lukket 65 mål ind i de sidste to kampe. Det er næsten lige så meget, som vi normalt ville lukke ind set over tre kampe. Der var sindssygt mange angreb i HØJ-kampen, da vi smed bolden væk og var ukoncentreret, så det skal vi forbedre. Det var ikke så meget forsvaret på det punkt, men vi vil selvfølgelig også gerne dække bedre op,” forklarer FHK-træneren.

På HC Odenses hold er der flere profiler, men særligt to skiller sig ud, når spørgsmålet går på, hvem FHK særligt har fokus på op til kampen.

“Det er altid sjovt at møde Andreas Madsen, som særligt på det seneste har gjort det godt. Niklas Andreassen spiller også rigtig meget for dem, så det bliver et sjovt gensyn med to tidligere FHK-spillere,” lyder det fra Jesper Houmark, der sender sine tropper i aktion fredag klokken 19:30.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her