FHK møder fredag aften Mors-Thy på udebane, og deres hjemmebane går under navnet Bette Balkan, men det er ikke et sted, som FHK-træner Jesper Houmark frygter at komme. Houmark mener derimod, sagt med et smil på læben, at thansen Arena må være Store Balkan.

33-30. FHK fik en fremragende start på tilstedeværelsen i Håndboldligaen, hvor GOG blev nedlagt i sæsonpremieren.

FHK har sidenhen fået benene ned på jorden, og trods sejren mod GOG, og det faktum, at Mors-Thy taber deres første ligakamp til TTH Holstebro, er FHK ikke sen til at skyde favoritværdigheden hen på Mors-Thy.

“Vi glæder os til hver eneste kamp og vi ved, at selvom vi har slået GOG, er vi ikke favoritter, når vi tager til Mors. hvis vi skal have noget med derfra, så skal vi leverer lige så stort som vi gjorde i mandags,” siger Jesper Houmark.

Mors-Thys hjemmebane går under navnet Bette Balkan med henvisning til, at der er Balkan-stemning på lægterne deroppe. Det er dog ikke noget, der skræmmer FHK-træneren.

“Det er kun bette, vi er Store Balkan,” siger Houmark og griner, inden han slår over i den seriøse tone: “Spøg til side. Det er fedt, at der er gang i den i andre arenaer og jeg har respekt for Mors-Thys tilskuere, men jeg har så sandelig også respekt for, at jeg ved der er mange af vores fans, som tager turen til Thisted og bakker holdet op. Det er med til at hjælpe os,” forklarer Jesper Houmark og kommer ind på, hvad FHK skal være klar på mod Mors-Thy:

“Mors-Thy er kendt for, at komme med mange forskellige ting i værktøjskassen. De har to forsvarsformationer, som vi skal slå, og så er de også hurtige til at gå i syv mod seks, hvis de ikke kan få seks mod seks til at fungere,” siger FHK-træneren, der også har udpeget et par profiler fra Mors-Thy, som han er særligt opmærksom på:

“De har dygtige spillere i Marcus Dahlin og Erik Toft, men ellers er det holdet, som er profilen for dem. De er som os på det punkt og derfor håber jeg, at vi er klar til at byde dem op til dans,” siger Jesper Houmark.

Sidste sommer spillede FHK en træningskamp mod Mors-Thy, hvor fredericianerne vandt 27-22, og den kamp husker Houmark.

“Vi var en tur i Lalandia Billund, og der var vi ikke ude at svømme, så det er fedt, hvis vi kan hive lidt ting med fra den kamp. Men én ting er en træningskamp, en anden er kampen om point og så skal vi huske, at vi er på udebane,” siger Jesper Houmark.

I slutningen af FHK’s kamp mod GOG kom der challenge i brug. Begge faldt ud til FHK’s fordel, og det var en medvirkende årsag til, at GOG blev besejret. Spørgsmålet er så hvad FHK gør mod Mors-Thy, når der ikke er mulighed for at tage en challenge?

“Vi fik to mål på challenge-kendelser mod GOG, og havde derfor kun vundet med en, hvis de ikke var der. Så vi må må nøjes med at vinde med en den her gang,” slutter Jesper Houmark med et grin.

Der er kampstart mellem Mors-Thy og FHK fredag klokken 19:30 i Thyhallerne.

https://www.facebook.com/menyfredericia/