Skjern Håndbold er en af bejlerne til DM-guldet i Primo Tours Ligaen, og fredag aften møder FHK vestjyderne på udebane. Selvom der er respekt for Skjern, har FHK selvtilliden i orden og cheftræner Jesper Houmark slår fast, at FHK ikke er kommet for at forære hjemmeholdet to point.

Tre point for tre kampe, og side om side med blandt andet Skjern i tabellen.

Det er status for FHK forud for kampen, der fløjtes i gang fredag aften klokken 19:00 i Skjern Bank Arena.

“Det bliver en helt lige kamp, tabellen lyver aldrig,” indleder Jesper Houmark inden han slår over i den seriøse tone:

“Som hjemmehold i ligaen er der større sandsynlighed for at hive point. Vi skal hen til en stor arena, hvor vi godt tror, at vi kan være med til at spille om point, hvis vi rammer dagen. Der er en grund til, at vi er á point med dem,” slår Houmark fast.

Det er ikke en walk in a park, som der venter FHK. En sand stjerneparade venter den fredericianske klub.

“Vi skal sørge for at stoppe de rutinerede gutter og holde dem på få mål. Vi skal lukke ned for Eivind Tangen, Jesper Konradsson og sørge for, at deres fløje ikke får lov til at spille os helt ud af arenaen,” siger Jesper Houmark og fortsætter:

“Men de er også bare mennesker og håndboldspillere. Det er fedt at møde nogle dygtige hold, og vi er også dygtige, ellers var vi ikke i Ligaen. Skjern er selvfølgelig rigtig dygtige, og de har spillere, der har prøvet en masse, og de kan ramme dagen mod os og vinde, og er også favoritter. Vi tror dog på vores chance, og når vi har kunnet drille GOG og Ribe-Esbjerg, ville det være dumt ikke at tro på vi også kan drille Skjern.”

Tilbage i 2005 blev Skjern Bank Arena indviet i en kamp mellem det grønklædte hjemmehold og FHK. FHK endte med at vinde kampen og spolerede indvielsesfesten, og triumfen fra dengang vil Houmark gerne gentage.

“Vi skal leve op til den historie, som ligger der og vinde igen. Vi er bestemt ikke kommet for at forære dem to point,” siger han.

I de første tre kampe i Primo Tours Ligaen har FHK hentet tre point, og det har stor betydning for holdet.

“Det giver en kæmpe selvtillid i forhold til, hvis vi havde tabt de første tre kampe. Vi har slået GOG, der endte foran Skjern i sidste sæson, og vi har spillet uafgjort mod Ribe-Esbjerg, som ingen hold i sæsonen havde taget point fra. Det giver helt klart tro på tingene,” siger Jesper Houmark.

Bortset fra langtidsskadede Rasmus Thiemer-Jensen stiller FHK til opgøret mod Skjern med en skadesfri trup.

https://pro-print.dk