Efter decembers juleshygge, for meget mad og julemagi er det blevet tid til at besøge et nydelses- og oplevelsesunivers af de bedre i Danmark: Hotel Vejlefjord. Vi skal ned i gear i denne uges rejseberetning.

Det har regnet hele natten, og græsplænen er tung af vand, og mudret, da jeg flytter alt fra fodboldmål, kost, spade, samt sten fra fliserne og jorden, inden afgang mod Hotel Vejlefjord. Vejret er imidlertid skiftet og januarsolen gør det bedste for at forskønne naturen på Margueritruten mod det populære hotel.

Hotel Vejlefjord. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Efter en kort køretur når vi frem og parkerer ved hotellet, som solen skinner på. Roen, eventyret og nydelsen spøger, som altid, når man besøger en af Trekantområdets største arkitektoniske perler, og inkluderer fortryllende natur, smilende service og historiens vingesus.

Fra Professor Christian Saugman, der grundlagde Vejlefjord i år 1900 for at hjælpe syge mennesker, til i dag, hvor hotellet byder på spa, gastronomi og forkælelse er der sket meget, men missionen om at bruge naturen, roen, nydelsen til at forkæle sjælen er bevaret.

Værelserne er lækre og fåes i mange varianter, her juniorsuiten med badegar. Foto: Hotel Vejlefjord

Dette er historien om et break fra hverdagens fart, jag og hamsterhjul. Naturen her er smilende og af enestående skønhed” Saugman i 1900, og han har så ret. I dag rummer de historiske bygninger møde- og konferencefaciliteter, hotel og spa-afdeling med ”Terminske Bade” og en Thallaso-Spaafdeling, hvor lyset i luftet indfrier ønsket om ro i sjælden, imens salten bærer legemet.

Er du interesseret i historien bag hotellet, så kan du læse den her.

Klokken er lidt over to om eftermiddagen, og vi er tjekket ind på et dobbeltværelse, vi snører snørebåndene, tager jakke, handsker og hue på, hvorefter turen går ned ad bakken fra hotellets reception til fjorden foran os. Solen står lavt, trænerne er nøgle, vandet løber fra bækken mod fjorden, som brusende kalder på os. Lyden af knitrende grus fra stigerne, tager ophold, når vi standser ved broerne og ser på omgivelserne.

Naturen omkring Hotel Vejlefjord er et eventyr i sig selv. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Turen i skoven, langs stranden og stierne er fantastisk, og vinden puster rødmen i vores kinder, inden vi vender retur og ser Hotel Vejlefjord spejle sig i et vandhul. Tilbage på hotellet er det blevet spatid, og efter at have iklædt os de hvide slippers og badekåben er der dømt mindfulnesmusak, blomstrende dufte og et væld af muligheder for sansestimulering. Sommeregn, skovbad, sauna, damp, ildbad, isbad – ja alt, hvad hjertet begærer.

Hotel Vejlefjord. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Jeg foretrækker at sidde i skovbadet med hovedet over vand, mens kroppens varme ånde mødes med det dampende skovbad og se gennem træerne, hvor solen er ved at gå ned. Det er fantastisk. Den rolige musik fra De Termiske Bade er afløst af fuglesang og skovens årstidssang. Det er i skovens dybe stille ro, at jeg kommer ned i gear.

Det lækre saltthalassobad med lys. Foto: Hotel Vejlefjord

Kroppen bliver nærmest vægtløs efter en tur i isbadet og brændende efter en tur i ildbadet, hvor man med et 42 grader varmt bassin smelter ind i de blodrøde vægge. Vi tager en pause, og nyder et par glas bobler og lidt sydlandske snacks; små pølser, nødder, oliven og rugbrødschips. Balancen er totalt og vi er helt væk fra hverdagens trommerum.

Her er det den nye Bedstemors Bro, som vi også stopper op ved. Foto: Hotel Vejlefjord

Til aften har Hotel Vejlefjord inviteret på en tre-retters menu i Restaurant Barbera på fjerde sal, hvor husets alder får stil, når bindingsværket træder frem. Vi får serveret lækkert friskbagt brød med cremet smør. Vi får varmrøgede laks, stenbiderrogn på tallerkenen og drikker en iskold New Zealandsk Sauvignon Blanc i glasset, efterfulgt af en traditionel oksemørbrad med tre slags selleri, som toppes med en god og kraftig sauce lavet på okse med nødder, der virkelig mætter. Vi drikker en italiensk Ripasso fra det kendte vinhus, Lenotti til. Den matcher hovedretten til perfektion, inden desserten: ymerfromage, æblesorbet med nødder og crunch afslutter den gastronomiske rejse, i glasset et køligt og boblende glas moscato, hvis sødme, men også syrlige eftersmag matcher den søde fromage. Vi går mætte retur til værelserne.

Foto: Hotel Vejlefjord

Dag to er oprundet og udsigten fejler intet. Hotellet omkredset af naturen, skoven og havet. Det kan noget, og når man går langs de store røde gange, hvor man mindes om stedets historie med de store lyse døre, bliver man ramt af naturens rene skønhed, når man ser ud mod fjorden. Morgenmadsbuffeten er moderne og elegant. Der er nok, men også foretaget de valg, der gør, at bæredygtigheden vinder, og der ikke står ni slags kager, når dagen er omme. Jeg får sort kaffe, et ingefærshot med æblesaft og gurkemeje, røræg, krydret pølser, brød, rullepølse, peberfrugt og lusker mig til at smage min skønne hustrus brunsviger.

Foto: Hotel Vejlefjord

Hotel Vejlefjord ligger for vores fødder, og afskeden bliver med en håndfuld nødder i hånden fra ta-selv-baren og en kop kaffe, som dampende varm luftes i den kolde januarluft, inden den fire-hjullede brummer igen.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60

Skriv et svar