Der har været en forespørgsel til Fredericia Byråd om at give mulighed for at bygge et hotel i Oldenborggade. Den forespørgsel har været gennem de nødvendige instanser, og onsdag eftermiddag blev der enstemmigt givet tilladelse fra By- og Planudvalget til at ændre lokalplanen. Det glæder udvalgsformand, Steen Wrist Ørts.

“Der har igennem flere år været et ønske om at få udvidet vores hotelkapacitet. Det handler om flere turister til byen, men også vores ønske om at være førende konference- og messeby. Vi har et stærkt MesseC, men vi falder på hotelkapaciteten. Så var der en fransk kæde der ville bygge i Fredericia. Vi gav tilladelse, den blev påklaget – og derfor står vi her nu. For os er det ret vigtigt, at der er et utvetydigt plangrundlag at arbejde med, så vi får det hotel til byen hurtigst muligt”, sagde Steen Wrist Ørts til et byrådsmøde i starten af december. Nu knap fire måneder senere er der mere afklaring.

Læs også:

Det er administrationens vurdering, at der med lokalplanen er skabt et plangrundlag, der understøtter bygherres ønske om opførelsen af et hotel, samt at der via den dialog, der har været, er opnået rammerne for et byggeri, der på fornuftig vis er tilpasset omgivelserne. Der har været dialog med en beboer i området, som er modstander af hotelbyggeriet, og der har været dialog med hotelkæden og dennes arkitekt, hvilket har medført ændringer af facadeudtryk og tilpasningen til det oprindelige gadenet.

“Vi vurderede, at der var mulighed indenfor den daværende lokalplan – det blev påklaget, så vi igangsatte en ny lokalplan. Der er ikke kommet bemærkninger eller indsigelser på det her, så det er jo sindssygt glædeligt, at der er et hotel mere på vej i midtbyen. Vi har brug for en aktiv og levende bymidte. Det kan hoteller være med til at bidrage til i forhold til turisme og erhvervsturisme. Vi er gode til messeaktivitet, og der er det ofte vores hotelkapacitet der udfordrer. Der er det her et godt bidrag”, fortæller Steen Wrist.

“Sådan en proces her er det vigtigt for os at indarbejde de ting hvor folk har en holdning. Alternativt var en sag med høring om de samme ting, så vedkommende der påklagede inddrager vi i processen. Vi skal ikke bare kortslutte klagesagen ved at lave en ny lokalplan udenom borgeren. Her er der ændret lidt facade og vejtilslutning, så det er glædeligt at vi har nået hinanden – og at vi nu kan give tillade”, fortæller Wrist.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer