Coronakrisen giver sine begrænsninger. For ejendomsmægler Peter Møller betyder det mindre kundekontakt, færre åbent hus arrangementer og en række forholdsregler i forbindelse med fremvisninger. Men på trods af det, så går det ret godt for Estate Peter Møller.

“Jeg vil sige det sådan, at det ha været en mærkelig og anderledes tid. Men jeg sal ikke lægge skjul på, at jeg har manglet anvisninger for branchen. Som den eneste startede jeg med at sige, at jeg stoppede for fremvisninger. Det har jeg været nødt til at åbne for igen, for alle andre fortsatte”, indleder Peter Møller og fortsætter:

“Jeg kunne ikke bare sidde her uden nogle fremvisninger. Så er det at holde afstand, lade være med at sige dav – og så skal alt være åbent ude i de huse vi ser på, så vi ikke skal røre ved noget”.

“Tingene bider sig selv i halen. Det er både vigtigt at få solgt huset og at vi ikke bliver syge. Men efterhånden som vi har vænnet sig til det, så lemper og slækker folk deres krav lidt – det samme gør regeringen. Vi kan håbe på, at vi er på vej tilbage til det vi kan kalde normale tilstande – hvad det så end er”, lyder det fra Peter.

Nu indledte du med at sige, at du gerne ville have haft retningslinjer fra branchen. Hvorfor det?

“Der skal ikke være regler i min butik og andre regler i andre ejendomsmæglere. Der skal være de samme regler, for vi laver jo i bund og grund det samme. Regeringen har udstedt klare regler til andre brancher, men problemet var, for mig at se, at vi ikke havde nogle retningslinjer. Jeg siger ikke at det var regering der skulle give dem til os, bestemt ikke, men det kunne være godt, hvis vi som branche selv havde meldt noget ud”, svarer Peter og fortsætter:

“Hvis der kommer en næste gang, så kan det godt være at det ikke kun er frisører og værtshuse der skal lukke. Her kan ejendomsmæglerne meget vel komme med, vi render jo ind og ud af folks huse med fremmede mennesker. Havde vi selv sat nogle klare regler op, så kunne vi have vist, at vi er klar til at tage de nødvendige forholdsregler”.

Hvordan går det med folks købelyst?

“Verden kører videre, og tingene fungerer jo under en eller anden form. I en anden form, jeg har indtryk af, at nogle ejendomsmæglere gør som de plejer, det vil jeg ikke bare. Der sker ting, vi får solgt huse – og køberne er der stadigvæk. Man må sige, at den her usikkerhed der altid er når krisen kradser – for vil prisen falde?”, fortæller Peter.

“Der er vi meget følsomme som branche. Folk og banker tager nogle holdninger, som kan være svære for os. Det er kun tiden der viser om de har ret. Tit og ofte har de ikke det, heldvis da. Skulle vi reagere på rygter og forudsigelser fra troldmænd i banker om fremtiden, så kunne vi ikke give os til andet”, fortsætter ejendomsmægleren.

Nu vi taler banker, så har Danske Banks realkreditselskab hævet kreditkravet til 10%. Hvad tænker du og køberne til det?

“Det er mange penge. Et hus til to millioner, at man der skal smide 200.000 i stedet for 100.000, det må da vise sig i markedet. Der er ikke andre mig bekendt der er gået i samme spor”, siger Peter og fortsætter:

“Køber man et hus og vil have afdragsfrie lån, så kan det være meget fint at sige at man skal komme med 10%. Holder vi fast i de 5% kan det være klogt ikke at tage de afdragsfrie lån. Det kan være en måde at give mulighed for afdragsfrihed. Så jeg synes ikke det entydigt er dårligt, det kan ligeså vel være for at have en lidt større sikkerhed hvis nu priserne skulle falde over de næste år”.

“Men de har selvfølgelig deres bevæggrunde. De er ikke dumme, bestemt ikke. Men bankerne er individuelle, heldigvis”, slår Peter Møller afslutningsvist fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer