Når man som ejendomsmægler skal sælge et hus er der mange regler og love at holde styr på. En analyse af 10 tilfældigt udvalgte sager hos Home Fredericia har vist, at de er den afdeling i Danmark med bedst styr på juraen. Det glæder daglig leder hos Home Fredericia, Mette Juul Jensen.

At have styr på juraen kan være en svær sag når det kommer til huskøb. Der er meget at holde styr på, men hos Home i Fredericia er der helt styr på sagerne. Af alle Home filialer i hele landet er de nemlig blevet kåret til de bedste.

Det er mæglerfaglig konsulent, Malene Schütt, der har foretaget undersøgelsen hos den lokale Home-filial. Her har kun udvalgt ti sager, som medarbejderne ikke selv har kendt til på forhånd. Disse har været gennem en længere tjekliste, der blandt andet indeholder følgende:

  • Formidlingsaftalen – er der lovlig formidlingsaftale og er der styr på alle aftalevilkår
  • Salgsbudget – er alle udgifter medtaget, herunder også indfrielse af sælgers lån
  • Salgsopstilling – indeholder salgsopstillingen alle de oplysninger den skal i henhold til loven
  • Købsaftale – er købsaftalen korrekt udarbejdet og er der taget godt højde for aftaler mellem køber og sælger
  • Salgsprovenu – er der lavet et salgsprovenu til sælger i forbindelse med handlen
  • Huseftersynsordningen – er reglerne om tilstandsrapport, el-installationsrapport, tilbud om halv ejerskifteforsikring håndteret korrekt
  • Fortrydelsesret – har køber fortrydelsesret og er det håndteret rigtigt
  • Andre forhold – er der andre forhold ved ejendommen som mægler skal tage højde for. F.eks. arealafvigelser (forskel på BBR oplysninger og de faktiske forhold)

– Jeg lavede gennemgangen i Fredericia og må bare sige, at de har virkeligt godt styr på det faglige – og for sådan en som mig, er det jo virkelig skønt at se at de også går højt op i de faglige spilleregler og i at gøre tingene rigtigt. Både i ledelse og hos medarbejdere. Faktisk er det lang tid siden jeg har set så flot et resultat, siger Malene Schütt.

Glad leder: Vi er meget stolte

Hos den daglige leder i Home Fredericia, Mette Juul Jensen, er der glæde at høre i stemmen. Hun er stolt og glad for, at de nu kan kalde sig den Home-filial i hele landet med bedst styr på tingene.

– Vi ved ikke hvornår de kommer, så vi kan ikke forberede os. Vi var så gode, at de brugte endnu mere tid på det, fordi det er sjældent set med så godt styr på det, siger Mette.

– Vi havde et virtuelt landsmøde i Home, hvor vi fik præsenteret den her pris. Det gør mig glad, stolt og rørt at vi blev fremhævet som den forretning i hele landet der har juraen på plads, fortæller hun.

– Det betyder meget for mig og hele teamet, at vi får det skulderklap i, at det vi bruger meget tid og mange kræfter på. Nu har vi fået en pris der viser, at vi er på rette vej. Vi er underlagt mange regler og undersøgelses- og oplysningspligt. Vi er blevet Danmarksmestre. Det skal man ikke gå ikke gå stille med dørene omkring. Vi er virkelig stolte, siger Mette Juul Jensen.

– Vi gennemgår altid vores ting i dybden – det er bare dejligt i at de afspejler sig i den her pris. For vores kunder viser det bare, at vi har kvaliteten i orden og at der ikke er noget at være bange for, fortæller den glade ejendomsmægler.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer