Endnu en butik med en god placering i hjertet af Fredericia, må dreje nøglen om lokalt. Fredericia AVISENs kulturredaktør og byboer ser på det nuværende butiksbillede, hvor der både er placeringer ledige i både Danmarksgade, Gothersgade og Vendersgade.

Vi har før skrevet om nogle centrale placeringer, som for eksempel hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade, hvor Jensens Bøfhus lå. Der har været lidt boomerangeffekt i butikslivet i Vendersgade. Så nu tillader jeg mig at drømme om ny tilgang af spændende butikker.

Et tom Jensens Bøfhus. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg husker, da Blockbuster måtte se sig slået af streaming og frygten for, at der skulle komme lejligheder eller andet i den bygning var stor. Nu fik vi en flot vinforretning med indflytningen af Vinspecialisten. Det samme skete på hjørnet overfor, hvor Tiger of Copenhagen rykkede i Gothersgade; her kom Juul og åbnede en tøjbutik. Både vinforretning og tøjbutikken flyttede fra andre lokationer i byen, som også står tomme. Butikkerne i den lukkede del af Danmarksgade har haft evnen til regenerere sig selv og finde nye ejere.

Vin Specialisten. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Der er nu kommet åbninger på endnu bedre placeringer, fire styk i Gothersgade, hvor den ene som Wagner havde skifter til AMOC. Butikken hvor OneRepair havde butik indtil for kort tid siden og Joni Marmerita står tomme nu. Joni Marmerita har efterhånden stået tom længe, set i lyset af, at den ligger i en af vores mest handlende gader i byen, er det surt show.

Tom Joni Marmarita. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Gothersgade har også en stor placering ledig, hvor Old Irish Pub lå før, den kunne faktisk rumme en stor butik med den rette ombygning. Den har også været ledig i længere tid.

Old Irish
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Den bedste placering i byen er for tiden Fætter BR i Jyllandsgade, efter Føtex flyttede fra Gothersgade, er der altid folk i krydset, hvor byens legetøjsbutik lå.

Fætter BR i Fredericia går fri. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

AMOC efterlader så en stor central placering i Vendersgade, hvor Jensens Bøfhus bygningen snart må føle sig som den grimme ælling. Næsten alle andre steder, hvor der har stået noget tomt, er der kommet en cafe eller spisested. Selv med de nye burgerbarer, der kommer til byen forbliver lokalet tomt. Ligeledes er Vendersgade 15 også ledig

Vendersgade 15

Men lad os tage de positive briller på og frit fylde nogle af de ledige butikker, jeg beskriver som tomme. Jeg tør godt som kulturredaktør lave to forslag til hver placering, velvidende, at det er fantasi og ønsker.

Jensens Bøfhus, Vendersgade

Første prioritet: A Hereford Beefstouw, det kunne klæde den gamle samlebånds restaurant at få en klasse-kød-restaurant. Hereford ville være et godt bud og de vil elske Fredericia. Jeg har ved flere lejligheder hørt folk efterlyse en regulær bøf i klassisk stil med gode vine og suveræn salatbar til.

Næste Prioritet: Flammen, det kunne være en god arvtager for Jensens Bøfhus. Flammen kom til og fandt ligesom en nøgle til de ting, som den tidligere restaurant ikke formåede at udvikle, men tør de? Fredericianerne vil blive glade, hvis de kom.

Holst Sko, Danmarksgade

Første prioritet: Rezet Sneaker Store, i de større byer er der masser af sneaker stores. Rezet Sneaker Store er måske over the top, når det kommer til Fredericia, men et sted, hvor man kan købe en anden type sko og sneakers, end i de andre meget nærliggende skobutikker, kunne være kærkomment. Udover sko har de et lille udvalg af tøj, der passer sneakersegmentetet.

Næste Prioritet: qUINT er en tøjbutik, som efterhånden har bidt sig godt fast som kæde, det kunne være rart med en lidt anderledes og mere streetorienteret herretøjsbutik.

Fætter BR Jyllandsgade

Første prioritet: Expert ville være fint, ifølge erhvervsfolkene som prøver at få nye butikker til byen, har jeg tidligere fået, at vide at vi har for få km2 til at Elgiganten eller Power til midtbyen. Vi mangler i høj grad en elektronikbutik og Expert vil ikke møde konkurrence fra de to ovennævnte, før vi får et indkøbscenter på Vossgrunden eller i Vestbyen.

Næste Prioritet: Gamestop, i mangel af elektronikbutikker er eneste mulighed vi har for at købe spil, Føtex. GameStop har et dedikeret personale, der elsker gaming og mange forældre vil gerne have vejledning og ikke kun købe spil og gadgets på nettet.

Jeg er godt klar over, at det er nemt at drømme om at fylde nye lejere og ejere ind i de tomme butikker i midtbyen, men der liv i vores by og det burde vokse. En af de store hurdles set med mine øjne, er stadig åbningstiderne, der virker Fredericia stadig som en fæstning, bortset fra kaffebarer, cafeer og restauranter som nyder godt af de kunder, der ikke er klar til at gå hjem klokken 18.00 på en en fredag og klokken 14.00 på en lørdag. Eller på en søndag, hvor få kædebutikker sporadisk har åbent.

Hvis du kunne drømme fri, hvad ønskede du så?

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792?&q=bfca6cb8-b6ef-4f9b-a461-5fc0df3d33f7&p=ac59dc39-9c9a-4478-a92d-3e9c45981ec1&ts=1548747233&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=071f614d8fc8d0f6740d5bd5412f499a
Køb billet her