Søren Rasmussen (DF) fra sundhedsudvalget i Region Syddanmark er lige lovlig frisk med gode nyheder i sit debatindlæg om høreapparater den 17. januar. Det mener Høreforeningen.

– Der er mange måder at opgøre tal på – og han bruger tallet 12 måneders ventetid på høreapparatbehandling i hele regionen.

– Jo tak, men på audiologisk afdeling i landets største kommune Odense er der 2 år og 4 måneders ventetid. Og i Vejle er ventetiden 1 år og 3 måneder. Alene siden november er ventetiden her steget en måned.

– Region har helt bevidst skåret ned på høreområdet med 10 millioner kroner i budget 2015.

– Politikerne har nu besluttet at investere i ‘den nye høreklinik’ i Sønderborg med tilhørende satellitter. Det er godt, men må vi gøre opmærksom på, at det var de selvsamme politikere, der for to år siden nedlagde Danmarks bedste høreklinik i Sønderborg – med satellitter – som dengang havde to ugers ventetid.

– Nu mener politikerne, at de kan få ventetiden ned på tre måneder i hele regionen ved at genoplive det sønderjyske – men skal alle borgere så tage hele vejen til Sønderborg, Haderslev og Tønder? Der er lang vej endnu, inden regionen kan bryste sig af indsatsen. Imens må mange borgere vente år på at få lov til at høre, skriver Irene Scharbau, der er kommunikationschef i Høreforeningen, i et svar på Søren Rasmussens (DF) læserbrev.