Denne julemorgen lagde krydstogtskibet Arcadia til på Esplanaden i Fredericia. Skibet anløb lidt før tid, men her stod Fredericia Kanonlaug og 6. Juli Garden klar til at byde de mange gæster velkommen til Fredericia

En lille halv time før planlagt anløb det mægtige skib Esplanaden, hvor en nisseklædt 6. Juli Garde spillede alt fra juleklassikere til det nyere musik. Gæsterne ombord på skibet takkede med klapsalver efter hvert nummer, inden de strømmede ud i tourbusserne.

Også mange fredericianere stod tidligt op denne juleaftensdag, for at se det store skib – ja det er så stort, at vi måtte helt ned til Havnegrillen for at få et billede af skibet i sin helhed. Selvom vejret var koldt, en mild blæst og enkelte regndryp stod på menuen, så var der god stemning, en ægte julestemning.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Det er anden gang, at Arcadia anløb Fredericia i år. Første gang var den 6. august. Arcadia kombinerer det elegante med det klassiske, og tilbyder et afslappet tempo, stilfulde omgivelser og mere end et strejf af ekstravagance. Arcadias signatur funktioner, som hendes udvendige glasfronts-elevatorer og en dyr kunstsamling med ikke mindre end 3.000 kunstværker, skaber en sofistikeret luft ombord på skibet.

Skibet Arcadia sejlede engang som det største specialbyggede skib på det britiske marked. Carnival Corporation havde faktisk planlagt, at Arcadia skulle være Cunard’s dronning Victoria, men tog senere beslutningen om at tildele det til, hvilket af dets mangfoldige brands der kunne udnytte det på bedste vis. På grund af dette kan P&O Cruises fans finde krydstogtskibets internationale stil mindre lig deres egen smag end stilen på de mere klassiske britiske P&O krydstogtskibe.

Der er aldrig et kedeligt øjeblik ombord på Arcadia, når det kommer til underholdning og ting at lave. Der er massere af daglige aktiviteter ombord på skibet, noget for enhver smag. Der er alt hvad en kræsen krydstogtgæst kunne ønske – barer, pool, sportsarrangementer og butikker. Derudover finder man ombord også luksuriøse spa-faciliteter, herunder saunaer, dampbad, en stor Hydroterapi-pool og en termisk suite komplet med duftende aromatiske brusere samt en hår og skønhedssalon.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Fakta om skibet
Byggeår: 2005
Antal Passagerer: 2094
Antal crew: 880
Længde: 286 m
Bredde: 32 m

Sejlplan for Arcadia’s jule-cruise 19. december – 29. december, 2019
19. December – Afgang fra Southampton, England   
21. – 22. December – Oslo, Norge   
23. December – København, Danmark   
24. December – Fredericia, Danmark   
26. – 27. December – Amsterdam, Holland   
28. December – Zeebrugge, Bruges, Belgien    
29. December – Ankomst Southampton, England

www.lecture.dk
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inger Nielsen
Inger Nielsen
11 måneder siden

Tak til byen – der havde åbent
Jeg havde formiddagen fri, så jeg ville se om Fredericia bakkede op – og det gjorde de.
Forretninger havde åben, julehusene på Rådhuspladsen var åben og ikke mindst mange af Fredericias borgere havde lagt juleturen forbi skibet og byen.
Street Food stod klar med kaffe og æbleskiver (200 tallerkner blev gjort klar), men som altid kunne min mand og jeg klemme os ind.
Tøjhuset emmede af julehygge og de mange frivillige
Nu håber jeg, bare at gæster havde en god dag i Fredericia