FC Fredericia trænede tidligt onsdag middag på Fredericia fFs kunstgræsbane i Madsby Enge, hvor solen strålede på en flot vinterdag.

Solen skinner, himlen er blå, vi står på engen og FC træner. Sådan kunne man omskrive noget af indledningen på Andens udgave af “Du er min store kærlighed“. Den sidste del af indledningen er upassende i denne sammenhæng, og er derfor erstattet af “FC træner”.

Der var høj koncentration på den flotte vinterdag i Madsby. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
Møde med tidligere fodboldtræner

Klokken 10:30 indfandt jeg mig på F’ernes kunstgræsbane. Jeg har selv tidligere spillet i klubben, og det første, der mødte mig på min vej var legendariske Carl Erik og Kim “Falch”. Carl Erik ved alle, der har haft noget med F’erne at gøre hvem er, og Kim “Falch” har jeg selv haft fornøjelsen af at have som træner i ungdomsårerne. Samtidig har jeg også selv spillet med to af hans sønner, og boet i naboblokken til ham. Det er dog lang tid jeg har snakket med Kim, for det meste bliver det bare til et “hej” i forbifarten. Denne formiddag var der tid til en lidt længere snak, hvor han spurgte indtil om jeg egentlig ikke havde et arbejde, når jeg nu var i Madsby denne formiddag. Kort tid efter gik det op for ham, da han kiggede nærmere på min jakke, at jeg arbejder hos Fredericia AVISEN. Desværre ringede min telefon kort tid efter, og samtalen med Kim blev afbrudt. Det vi ikke fik snakket om, må vi vende på fredag, når FC Fredericia møder Vejle i Madsby.

FC Fredericia er som alle andre
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Træningen blev indledt med lidt småspil med en mand i midten. Altså en omgang klassisk fodboldopvarmning, som alle, der spiller / har spillet fodbold på selv lavere plan, kan nikke genkendende til. Bare fordi, at FC Fredericia spiller i landets næstbedste række, NordicBet Ligaen, er øvelserne ikke anerledes denne vinterdag.

Næste øvelse var for at få kroppen i gang for alvor. Jesper Sørensen satte en sprintøvelse op, hvor man skulle lave forskellige vendninger og efterfølgende accelerere.

Selvom det var en mild vinterdag med 3-4 grader, og jeg selv kunne stå på sidelinjen uden at fryse, så skulle spilerne selvfølgelig varmes ordentligt op. Varmen fik de af småspillet og sprintøvelsen.

Behandling og pasningsøvelser
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende blev spillerne delt op i grupper. Assistenttræner Morten Kjærgaard tog sig af største delen af spillerne i en pasningsøvelse, mens Jesper Sørensen havde en mindre gruppe. Her var den kroatiske keeper, Dino Hodzic, at finde under hele øvelsen, mens de andre spillere løbende blev skiftet ud. Jeg havde selv fornøjelsen at stå tæt på Jesper Sørensens øvelse, og her sørgede Sørensen for hele tiden at opildne spillerne, der trods bolden hoppede lidt mærkeligt på kunstgræs-underlaget, viste et fint teknisk niveau.

Alt imens de fleste af spillerne lavede pasningsøvelser, tog fysioterapeut Mie Krog sig af Brent McGrath, og lavede øvelser med ham. Brent er ved at komme tilbage fra en skade, og deltager derfor ikke i træningen for tiden, og er under kyndig vejledning af Mie.

Brent sendt i byen efter kage
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den næsten to timers lange træning sluttede af med et omstillingsspil, alt imens dyrerne i baggrunden agerede heppekor. Efter endt træning var der tid til spas, hvor spillerne gik og jokede på kryds og tværs. Det viste sig, at Dennis Høegh har fødselsdag. Flere begyndte derfor at spørge ind til, om han har kage med, hvortil han svarede: Jeg har sendt Brent afsted efter det.

Jeg har igennem sæsonen overværet flere FC Fredericia-træninger, og de har alle været kendetegnet ved professionalisme, men der har også samtidig været tid til spas, når anledningen har været der.

Det vidner om en sund kultur, som Jesper Sørensen har fået skabt i FC Frederica, og han vil derfor blive en savnet mand til sommer.

Indtil da vil jeg nyde at tage forbi, når FC Fredericia træner. Især når vejret er som det er i dag.