Forside Kultur Højskolernes Dag i jubilæumsåret 2019 på Højskolen Snoghøj

Højskolernes Dag i jubilæumsåret 2019 på Højskolen Snoghøj

DEL

Højskolen Snoghøj holder åbent hus d. 04.05.19 fra kl. 13.00. Kom og se højskolen og deltag gerne i repræsentantskabsmødet og den efterfølgende Havefest, som Elevforeningen arrangerer.

Tilmelding til lizette@snoghoj.dk.

7 Snoghøj Studerende optaget på elite uddannelser på Den Danske Scenekunstskole og PAS: 
7 studerende fra Snoghøj er netop optaget på scenekunstneriske elite uddannelser. 2 er optaget på Musical Akademiet i Fredericia, 3 er optaget på Den Danske Scenekunstskole Iscenesættelse i København og to er optaget på den Svenske Performing Art School i Göteborg

Grundtvig 175 års jubilæum

I 2019 er det 175 år siden, den første højskole blev oprettet i Danmark. Og højskolerne lever i bedste velgående. Eleverne strømmer til, og lørdag den 4. maj er det Højskolernes Dag. Her kan potentielle elever besøge en højskole og se, om det er noget for dem. Også på NN Højskole.

Gennem 175 år har de danske højskoler tiltrukket unge mennesker fra nær og fjern. I alle årene har højskolerne – i al deres forskellighed – været en med- og modspiller til samfundets øvrige institutioner. Derfor markerer højskolebevægelse 175 året oprettelsen af den første højskole – ikke ved at se tilbage og fejre fordums bedrifter, men ved i en løbende dialog med sin egen 175 års tradition at invitere andre ind til at diskutere, hvordan højskole og samfund kan pege fremad.

Gennem de sidste ti år har højskolerne oplevet en støt stigende tilslutning til de lange kurser, og også her i jubilæumsåret åbner højskolerne dørene til Højskolernes Dag. Det foregår den 4. maj, hvor potentielle elever har mulighed for at opleve, hvordan det er at gå på højskole.

Højskolerne tager sig af dannelse. Uddannelsessektoren tager sig af uddannelse. Men hvad er dannelse? 
Grundtvig, der grundlagde højskolerne for 175 år siden sagde det cirka sådan: Dannelse handler om at forstå det nærværende øjeblik. Uddannelse handler om at forstå mennesket i sin historiske helhed. 
Dannelse er således ikke at kende kongerækken udenad, kommaregler, eller at danse lancier. Det hører under uddannelse og kan selvfølgelig være vigtigt nok. 
Dannelse er at forstå sig selv i forhold til den levede virkelighed i livets forandringer.

Fakta

Der findes knap 70 højskoler over hele landet. Sammenlagt er der årligt ca. 50.000 elever/kursister. Se flere tal på www.ffd.dk/fakta/statistik

Lørdag den 4. maj holder højskolerne åbent hus. Læs mere på www.højskolernesdag.dk.

Læs mere om Højskolernes 175-års jubilæum på www.hojskolerne.dk/175.

http://www.lecture.dk/moms-dining/
Annonce
DEL