Udviklingen har i de sidste uger taget fart, og ifølge Statens Serum Institut er der registreret 317 nye tilfælde af smittede siden i går. I Fredericia er der kommet 4 til i den sidste uge. Nabokommunen Vejle er meget hårdere ramt med 26 nye tilfælde den sidste uge, mens Kolding har haft 10 nye tilfælde den sidste uge.

I forbindelse med den øgede stigning i antallet af smittede har sundhedsmyndighederne på et ekstraordinært møde lavet en ny vurdering, hvor de ønsker at inddæmme smittespredningen.

»Sundhedsmyndighederne påpeger nødvendigheden af øget opmærksomhed i hele samfundet på de generelle retningslinjer for COVID-19«, skriver Sundhedsministeriet. De kommer med en række anbefalinger:

•Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet, herunder kommende skærpede afstandsanbefalinger til restaurationsbranchen.

•Opfordring til at indføre frivillig registrering af kontaktinformationer på gæster i restaurationsbranchen med henblik på udlevering til sundhedsmyndighederne i forbindelse med smitteopsporing.

•Sundhedsstyrelsen udarbejder skærpede anbefalinger til antal deltagere, afstand, indretning m.v. ved private sammenkomster.

•Opfordring til, at alle landets kommuner, med inspiration fra bl.a. tiltagene i Odense Kommune og tidligere Aarhus, og Silkeborg m.fl. , sætter sig i spidsen, og indgår forpligtende partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, private erhvervsdrivende m.v.

•Opfordring til, at lokale myndigheder opretholder eller genetablerer alle særlige smitteforebyggende tiltag på alle forvaltningsområder, eller iværksætter nye tiltag, der kan virke smitteforebyggende (fritid, kultur, teknik m.v.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer