Fordelt på kommunetal er 18.773 vejlensere ramt af pollenallergi i Vejle.

Pollenallergi er en af vor tids store folkesygdomme, der rammer hver femte dansker med høfebersymptomer som røde og kløende øjne, nysen og utilpashed. Og hvad de færreste ved, har én ud tre med høfeber også lungesygdommen astma.

Det skal Astma-Allergi Danmarks kampagne ’Snot or not’ nu råde bod på ude i lokalområderne.

– Høfeber og astma kan nemlig være hæmmende for én, der gerne vil leve et aktivt liv. Og hvem vil ikke det? For at sprede budskabet om sammenhængen mellem høfeber og astma over hele landet har Astma-Allergi Danmark derfor valgt at involvere lokale lægeklinikker, sundhedscentre og hospitaler i vores landsdækkende kampagne Snot or not, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen.

Lokal tilslutning

Vejle Sygehus har sluttet sig til Astma-Allergi Danmarks kampagne for at være med til at informere om sammenhængen mellem høfeber og astma. Den lokale tilslutning glæder Anne Holm Hansen:

– Vi er utrolig glade for den lokale involvering i kampagnen Snot or not. Pollenallergi er et stort problem for rigtigt mange danskere, ikke mindst for dem der også har astma. Og med det lokale engagement har vi nu mulighed for at nå ud til pollenallergikere i hele Danmark. Det er der rigtigt mange, der bliver glade for, siger Anne Holm Hansen.

Danmarkskort: Klik og sammenlign

Har I mon flere pollenallergikere end nabokommunen? Gå til det interaktive danmarkskort og tjek, hvor mange pollenallergikere der er i jeres område. Kortet kan med henvisning til Astma-Allergi Danmark frit linkes til og anvendes på egne platforme.

Fakta:

  • Over en million danskere har høfeber – ca. 30 pct. af dem også har astma
  • I 2014 kostede pollenallergi 266.000 sygedage og 2,3 millioner ineffektive arbejdsdage
  • Flere end 2 ud af 5, der lider af allergi, har aldrig fået en diagnose
  • Pollenallergi forringer livskvaliteten hos 4 ud af 10 patienter (42 %)
  • Næsten hver tredje oplever betydelig gene fra deres pollenallergi. Det svarer til 375.000 personer
  • Høfeberpatienter har en livskvalitet som diabetes- og hjerte-kar-patienter; eller dårligere.