Forside Børn Hodja fra Pjort vækkes til live med Keen i hovedrollen

Hodja fra Pjort vækkes til live med Keen i hovedrollen

DEL
10-årige Keen Alexander Lind spiller Hodja i Hodja fra Pjort. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
10-årige Keen Alexander Lind spiller Hodja i Hodja fra Pjort. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Ole Lund Kirkegaards eventyr om Hodja fra Pjort får nyt liv i Fredericia, når Kirstinebjergskolen har premiere på en musical om Hodja fra Pjort den 28. april. Hovedrolleindehaver er den 10-årige Keen Alexander Lind, der elsker rollen og det at være på.

I gymnastiksalen på Kirstinebjerg Skolens Afd. Havepladsvej er unge musicaltalenter i gang med at øve sig til premieren på Hodja fra Pjort. Vi har fået lov at låne “Hodja” til et kort interview, og her møder vi drengen Keen, der fik en drøm opfyldt, da han fik at vide, at han skulle spille hovedrollen.

Den 10-årige Keen Alexander Lind går til dagligt i 4.C på Kirstinebjergskolen Afd. Høgevej, men den adresse er for en stund skiftet ud med rammerne fra den idylliske by Pjort i landet Bulgislav.

“Det er en fantastisk musical – til at starte med synes jeg, at det lød sjovt at være med i et skuespil. Jeg har faktisk altid interesseret mig for skuespil – lysten er kommet fra rollespil,” fortæller Keen og fortsætter:

“Jeg var alligevel meget nervøs, da jeg gik til audition. Det var første gang nogensinde, at jeg skulle prøve at være med i et ægte skuespil. Men min audition gik fint. Den gik så fint, at jeg fik hovedrollen. Det var vildt. Jeg havde faktisk ikke i min vildeste fantasi set det komme. “

Hvordan er det så at spille Hodja?

“Det er fedt, men også hårdt. For det meste er det, “Yes”! Jeg skal dog øve virkelig meget. Der er mange replikker, så jeg øver både her til musical om torsdagen, men også når der er frilæsning i skolen, og endelig så bliver det også til nogle timer derhjemme”, siger Keen og fortæller om sin karakter, Hodja:

“Hodja er en dreng fra Pjort, som er eventyrlysten og vil se hele verden, men han bliver begrænset af sin arv og far, indtil en mand kommer med det berømte flyvende tæppe, der giver ham mulighed for at se verden.”

Hvordan er det at spille Hodja?

“Det er sjovt at spille ham. Jeg er med i alt, hvad vi laver og jeg er på hele tiden. Det kan jeg faktisk godt lide. Jeg har sådan en mavefornemmelse, der siger mig, at det er en drøm og ikke mindst en oplevelse, som man sjældent får lov til i livet”, siger Keen.

Han kigger sig rundt i lokalet, hvor vi sidder – en mellemgang på skolen, hvor der er i øvrigt er frikvarter, så sker meget omkring os, men det er fint. Det er jo godt med liv – og netop skolelivet og reaktionen fra kammeraterne er det næste, jeg vil høre Keen om.

“Min klasselærer var meget stolt over, at jeg fik rollen, og sagde tillykke. Det var mine klassekammerater også i starten, hvor de var meget: “wow”, nu er de nok mere – “du spiller Hodja”, siger Keen og griner inden han skal fortælle om sin familie.

“Min mor blev meget glad! Nok mere glad end mig, da hun opdagede, at jeg skulle spille Hodja, min mormor blev også meget stolt.”

Hvordan er det at øve med elever, der er ældre end dig?

“Jeg havde faktisk forventet, at de store børn ville være teenageagtige, men det er de ikke. De er søde, sjove og virkelig dygtige, så jeg sidder med en stor YAY-følelse! Sammen skaber vi nemlig en fed musical,” siger Keen.

10-årige Keen Alexander Lind spiller Hodja i Hodja fra Pjort. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
10-årige Keen Alexander Lind spiller Hodja i Hodja fra Pjort. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Synger du?

“Nej, jeg synger ikke selv, men det gør de andre – og de gør det godt. Det lyder i alt fald bedre, end når jeg synger og de ser godt ud, når de synger. Det ser faktisk let ud for dem, men jeg ved, at de øver sig”, siger Keen.

Hvordan husker du dine replikker?”

“Det er også svært, men jeg øver mig – og så får jeg stor hjælp af Sanne (Sanne Æbelø (Instruktør og musicalperformer red.). Hun husker både de store og de små ting, hun er bare så god til teater”, uddyber Keen.

Hvad skal vi glæde os til den 28. april?

“I skal se en god musical, hvor der er gang i den. Der er gode sange, skøn musik – og ja ikke sådan direkte “rå aktion”, men vi kommer et stykke af vejen med fantasien. Tæppet bliver faktisk flyvende, når man spiller rollen og stykket – det kan alle glæde sig til at se,” slutter Keen og skynder sig tilbage for at øve videre.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL