HK Ultras er Fredericia Håndboldklubs officielle fanklub. I årevis har de trofast støttet op om Fredericias håndboldherrer på eliteplan. HK Ultras har været med fra ligatiden, hele vejen ned gennem rækkerne, og nu hele vejen op igen, planen om at være tilbage i ligaen i 2020 ser ud til at holde vand.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Jeg har selv fornøjelsen af at være fanklubbens trommeslager og har været med på utallige sjove udebaneture.

HK Ultras’ betydning for FHK er så stor, at klubben støtter op med bidrag til busture og meget andet, spillerne er glade for den markante støtte de for uanset, hvilken hal de spiller i her i Danmark.

Årets højdepunkt for udebaneture i 1. division er turen til Maribo på Lolland, det foregår med bus, færge og godt humør.

HK Ultras havde inviteret til udebanekamp og en udsolgt bus drog af sted fra Fredericia Banegård kl 11.15, mødetid var 11.05. Da jeg ankom til bussen var stemningen allerede høj, de første pilsnere var knappet op og glade stemmer sang slagsange, for første gang i lang tid, var det lykkes at have det meste af den gamle garde med, dem der har været med lige fra starten og i alle årene, og på turen ud blev der fortalt røverhistorier fra gamle dage, i tidens løb har der været mange sjove episoder.

Vi huskede også alle øgenavnene på ligaspillerne fra dengang. Formand for HK Ultras Per Fuglsang havde i turens start budt alle varmt velkommen, han fik fortalt, at han aldrig selv havde været med på turen til Sydhavsøerne, men at han havde hørt det er en gudetur, han fik også fortalt, at der var billige øl og vand til salg, samt måltips hvor vinderen tager puljen. Buschaufføren bidrog også, han ville lige sikre sig at alle huskede at bruge de ophængte poser til affald.

Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen.

Da vi ankom til færgen blev den behørigt indtaget med sang, flagen og jovial stemning, HK Ultras fyldte godt op på færgen, der blev taget det obligatoriske fællesfoto og i restauranten blev der købt en del pompfritter og andet godt. De stakkels medpassagere ,der havde forvildet sig ombord for at drage til Lolland, kiggede med undren, da flere af os nærmer os de 50, ikke at der ikke var unge mennesker og børn med på turen, man kunne bare ikke se forskel på dem på 8 og dem på 50 stemningsmæssigt.

Der synges, fortælles anekdoter og tales håndbold i bussen på vej mod Maribo.
Foto: Patrick Andersen, Fredericia Avisen.

Vi ankom til Maribohallen i samlet flok, der herskede dog stor forvirring fra værtens side og det tydede ikke på, at TSØ havde forberedt sig på en busfuld af de håndboldfans, der var med til at udvikle en unik fankultur i dansk ligahåndbold i sin tid.

Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen.

Team Sydhavsøerne havde taget kontakt til HK Ultras dagen inden kampen, hvor det blev forlangt, at HK Ultras selv skulle feje konfetti op, da de ikke selv kunne nå det inden kampstart og en tv-station skulle vise kampen lokalt. HK Ultras havde naturligvis tre gange så meget konfetti med som normalt og da FHK løb på banen, så det ud som dengang den første mand havde gået på månen og fik en triumfparade i storbyen efterfølgende. Stemningen var højrystet og TSØ havde i hallen et setop mange klubber kan misunde dem, med to storskærme, trommeslagere, højlydt fanklub, dansepiger og meget andet. HK Ultras skabte også deres egen stemning med horn og tromme og tilråb og det føltes lidt som en topkamp i champions League stemningsmæssigt,

Der er også tid til at lave lego på færgen.
Foto : Patrick Andersen, Fredericia Avisen.

TSØs frivillige havde tydeligvis fået forståelsen af, at nu kom verdens mest larmende fans, og de gjorde inden kampens start sit til at skabe en lidt dårlig stemning, men efter en fornuftig snak med haldirektør Morten kom der også styr på den del af det og misforståelserne blev ryddet af vejen. Selve kampen er der skrevet om i en anden artikel her på avisen, så jeg vil bare lige for god ordens skyld sige, at FHK tabte kampen grundet en katastrofal første halvleg.

HK Ultras klappede naturligvis Fredericias spillere ud af banen trods nederlaget, Mottoet “Der er kun en klub i Danmark”, og “Sammenhold er vores styrke”, gælder uanset kampens resultat.

Foto: Frank Jensen, Fredericia Avisen.

Turen blev via landevej hjem, desværre uden færgeoverfart, da kampen var blevet forsinket, måske grundet lidt ekstra op fejning. Stemningen var naturligvis afdæmpet på turen hjem, tre timer i bus er langt, når man lige har fået en omgang klø i en fremmed håndboldhal. Snakken gik på, hvad der gik galt, der blev drukket lidt øl og sodavand og set frem mod næste kamp.

Alt i alt en rigtig dejlig tur og hyggelig dag, klokken 20.15 var vi tilbage i Fredericia og trods nederlaget overlevede vi også turen hjem.

Ingen vandt iøvrigt måltips.