Danmarks landstræner Kasper Hjulmand mener, at det er forkert at sammenligne Danmarks EM-hold med de største nationer, som er favoritterne.

Danmark skal for første gang i historien lægge græstæppe til kampe ved EM-slutrunden. Du kan se kampprogram em her og danne dig et overblik over danskernes kampe.

Det danske A-landshold skal spille samtlige tre gruppespilskampe på hjemmebane i Parken i København. Dermed har de gode forudsætninger for positive resultater.

Men hvis man sidestiller Danmarks EM-chancer med de største nationer og favoritter, så gør man det ud fra en for subjektiv tankegang, mener landstræner Kasper Hjulmand.

Hjulmand svarede på spørgsmålet om danskernes forventninger på lørdagens pressemøde inden testkampen mod Bosnien-Herzegovina søndag.

Her slog landstræneren fast, at han glæder sig over at mange danskere har store forventninger og sandsynligvis drømmer sig tilbage til EM 1992-triumfen.

Men han forsøgte samtidig at tale forventningerne ned, for at fjerne presset på spillerne og for at bringe noget mere realisme ind i ligningen.

“Jeg synes, at der skal ses forskel på forventninger og tro. Objektivt set, nu ved jeg ikke, hvor mange, der ser CIES, det store analyseinstitut, som kom med en stor rapport, hvor de vurderer trupperne på spilletid i ligaerne og så videre,” fortalte Kasper Hjulmand på pressemødet ifølge bold.dk og han uddybede:

“Hvis man forventer, at vi ligesom Frankrig, England, Tyskland og så videre, og at vi spiller på samme måde som dem, og at vi har lige så store muligheder objektivt set, så er det klart, at forventningen er forkert,” slog Hjulmand fast og tilføjede:

“Betyder det, at vi ikke tror på, at det kan lade sig gøre? Det er en anden ting. Vi ved udmærket godt, at der er nogle, der er større favoritter godt. Vi ved udmærket godt, at der skal rigtig, rigtig mange ting til, for at man kommer rigtig langt i sådan en turnering, som også er blevet længere, end den har været.”

Her hentydede Hjulmand netop til Danmarks store triumf i 1992, hvor turneringen blot bestod af otte deltagere og ikke 32 deltagere, som det er tilfældet ved sommerens EM.

Dengang skulle holdene også kun spille tre kampe i to grupper, derefter afvikle to semifinaler for til sidst at afgøre det hele i finalen, hvor Danmark som bekendt vandt 2-0 over Tyskland.

Kasper Hjulmand hæftede sig dog samtidig ved at de høje forventninger hænger sammen med de solide præstationer og resultater, som landsholdet generelt har leveret over en længere periode.

“Jeg kan godt lide, at der er store forventninger, for det betyder, at det er gået godt, og at vi har spillet gode kampe. De forventninger er fine, men hvis man objektivt set mener, at vi er favoritter på linje med de store lande, så synes jeg måske, at objektiviteten er lidt væk.”