Landstræner Kasper Hjulmand er kommet med statement i kølvandet på den danske markering omkring VM-slutrunden i Qatar.

Efter den danske sejr på 8-0 mod Moldova kom Kasper Hjulmand med en udtalelse omkring holdbilledet, hvor danskerne havde en speciel t-shirt på.

– Det var spillernes initiativ, som jeg bakker op om. Det er godt, at det er noget vi gør sammen med andre nationer. Også det, at vi sender en markering sætter et pres på FIFA og beslutningstagerne, der skal presses på nu her, og hjælpe migrantarbejderne og have fokus på menneskerettighederne til selve slutrunden. Det kan ikke være rigtigt, at vi som udøvere skal gøre det her, så det er også et signal til fremtiden. Jeg håber ikke, at fremtiden byder på beslutninger, hvor man afholder VM et sted, hvor der ikke er styr på forholdene. De beslutningerne, der skal træffes, håber vi bliver med menneskerettighederne og FN’s verdensmål i fokus, siger Kasper Hjulmand.

Har der været nok fokus på det?

– I 2016 startede man fra DBU’s side med at være i Qatar sammen med arbejderbevægelsen, og har besøgt stederne og ytret sig, men man har ikke skiltet godt nok med det, men man har været der, og det er på sin plads, at vi gør det her nu. Jeg lytter til dem, der har forstand på situationen i Qatar, og det jeg har ikke selv, siger Kasper Hjulmand.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer