Tag med ind i naturvidenskabens spændende verden når forskere fra Aarhus Universitet fortæller om de nyeste opdagelser og resultater indenfor deres felt. Foredragene livestreames direkte til Auditoriet på Fredericia Gymnasium syv tirsdage i februar, marts og april. Sæsonen indledes den 5. februar.

Det er Fredericia Bibliotek og Fredericia Gymnasium der i fællesskab tilbyder livestreamingen af ‘Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ til alle interesserede. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men man kan sagtens få udbytte af alle foredrag selvom man ikke selv er professor.

Alzheimer, nydelse og klimaændringer i februar

Den tyske professor i molekylærbiologi, Christian Haass, fortæller om forskning indenfor demenssygdommen Alzheimer den 5. februar. Dette foredrag afholdes på engelsk, mens de øvrige to foredrag i februar afholdes på dansk. Den 19. februar er det professor i neuroscience Morten Kringelbach der fortæller om hvordan vores hjerne oplever nydelse. Ugen efter, den 26. februar, er der fokus på klimaændringer med en dansk vinkel når professor i klimafysik Jens Helsselbjerg Christensen holder sin forelæsning.

Hvaler, jordskælv, exoplaneter og strålebehandling i marts-april

Ny teknologi har givet forskerne enestående muligheder for at studere hvalernes fysiologi og adfærd langt til havs. Det fortæller professor Peter Teglbjerg Madsen om den 12. marts. Vores urolige klode er overskriften, når lektor i geofysik Bo Holm Jacobsen den 19. marts sætter fokus på jordskælv – på godt og ondt.

Sæsonens andet foredrag på engelsk afholdes den 2. april, hvor den internationalt anerkendte professor i astrofysik, Natalie Betalha, fortæller om udforskningen af exoplaneter og liv i universet.

Sæsonen afsluttes den 9. april med professor i medicinsk fysik Kari Tanderup, der gør os klogere på den fysik der ligger til grund for, at stråler kan være nyttige til behandling af kræft.

Alle foredrag livestreames i Auditoriet på Fredericia Gymnasium fra kl. 19.00 og varer omkring to timer. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere